Reklaam sulgub sekundi pärast

5 OMADUST, MIS teevad mehest hea isa

Laps vajab võrdselt mõlemat vanemat  nii ema kui ka isa. Enamasti on aga ema see, kes lapsega rohkem tegeleb ning isa jääb pigem tagaplaanile. Hea isa armastab oma lapsi, kuid oskab vajadusel ka reegleid meelde tuletada ning ennast kehtestada. Tema lapsed teavad, et nad saavad alati oma isa poole pöörduda ning temaga kõigest rääkida.

Need viis omadust teevad mehest hea isa:

1. Oskus distsiplineerida

Ta oskab lapsega rääkida ning reegleid kehtestada. Kui ta lapsega räägib, teeb ta seda nii, et laps saab aru. Ta ei lase kunagi rusikaid käiku  füüsiline karistamine lapse puhul ei ole õige.

2. Ta lubab lapsel vigu teha

Ta mõistab, et laps on inimene nagu iga teine ning teeb ka vigu. Hea isa saab aru, et eksimine on inimlik ning laseb lapsel vigu teha, kuid aitab tal ka oma vigadest õppida, tehes lapsele selgeks, et iga eksimise taga on õppetund ning aidates õppetundi lahti mõtestada nii, et laps saab aru.

3. Ta ei suru lapsele midagi peale

Kõik inimesed on erinevad ja kõik inimesed tahavad saada õnnelikuks. See, mis aga ühe inimese õnnelikuks teeb, ei pruugi teist sugugi õnnelikuks teha ning sellest lähtuvalt mõistab isa, et ta ei saa iseenda soove oma lapsele peale suruda. Ta laseb lapsel ise valikuid teha ning vajadusel suunab teda pisut.

4. Ta õpetab lapsi asju väärtustama

Mitte ükski asi siin elus ei ole tasuta. Hea isa õpetab oma lastele väärtusi ning ei lase lapsel midagi iseenesestmõistetavalt võtta. Selleks, et kodus oleks toit laual, käib isa tööl. Selleks, et oleks kodu, kus elada, tuleb näha vaeva. Tuba ei korista ennast ise. Kõiki neist asju õpetab isa oma lapsele  nii oskab laps hinnata seda, mis tal on ning teab, et elus tuleb oma eesmärkide nimel vaeva näha.

5. Ta võtab oma laste jaoks aega

Hea isa kuulab oma last ning võtab selle jaoks aega. Ta mängib oma lastega, tegeleb nendega, õpetab neid ning laseb neil nautida oma lapsepõlve, pakkudes turvalist seljatagust, mis iganes elus ka ei juhtuks.

Allikas: Askmen