Reklaam sulgub sekundi pärast

7. rasedusnädal

Sinu beebi on 4-5 mm pikk. Beebi on nüüd rohkem inimese moodi ja saba hakkab kaduma, kuid pea on endiselt muhklik ja ettepoole painutatud. Tumedad laigud pea külgedel on tulevased silmad, kaks avaust ninasõõrmed ning võimalik on näha ka keelt, huuli ja esimesi hammaste algeid. Käsivarred ja jalad on pikemad ning tal on algelised käe- ja jalalabad.

See on lapse jaoks väga haavatav aeg, kuna kõik suuremad organid hakkavad moodustama, nii et te peate hoiduma kõikidest võimalikest ohtudest, mis võivad seda arengut negatiivselt mõjutada.

Süda on jagunenud paremaks ja vasakuks kojaks ning lööb umbes150 korda minutis- täiskasvanu omast ligi kaks korda kiiremini. Lapse maks, neerud, kopsud, soolestik ja sisemised suguorganid on peaaegu täielikult moodustunud.

 Emale: kui sul on olnud probleeme näonahk, siis võib see nüüd uuesti välja lüüa. Rasedust on üldse aeg, kui kõik haigused kehas võimenduvad. Kui midagi väga tõsist sind ei vaeva, siis õnneks see möödub teise semestriga või sünnitusega. Sõltuvalt sellest, kui kurnav on sulle iiveldamine ja metalne maitse suus, oled sa kas kilo juurde või maha võtnud, kuid see ei ole üldiselt märgatav teistele. Võimalik, et mõned raseduse ebameeldivad sümptomid nagu pea-ja seljavalu hakkavad tagasi tõmbuma. Iiveldamise lõppu ära veel oota.

 

Jaga oma kogemust sellest nädalast: