Reklaam sulgub sekundi pärast

9. rasedusnädal

Beebi on 22- 30 mm pikk.

Sinu beebi hakkab nüüd juba täitsa lapse moodi olema. Pea ja käed-jalad on selgelt eristatavad, käelabad, jalapöiad ja jäsemed kasvavad üsna kiiresti. Varbad ja sõrmed on peaaegu moodustunud ning sõrmedele hakkavad tekkima padjakesed. Silmalaud katavad silmi peaaegu täielikult ja nina on hakanud kuju võtma.

Järgmiste päevade jooksul areneb sinu lapse vahelihas, mille abil vastsündinu hingab. Soolestik hakkab nüüd nabanöörist, välja tulema ja liikuma kõhuõõnde, kust tekib keha kasvades rohkem ruumi.

 

Emale: Isegi kui sa näed väliselt välja samasugune nagu enne, siis beebi kasvatamine on raske töö ja sa võid tunda end veelgi enam väsinuna. Rinnad aina kasvavad ja muutuvad ka tundlikuks. Kanna kindlasti  toetavat rinnahoidjat. Sul võib esineda peapööritust, ära siis edasi rahmelda vaid pea hoogu ja istu korraks maha, kuni see üle läheb. Peapööritust aitab vähendada see, kui sa ei tee liiga äkilisi ja kiireid liigutusi. Samuti võib nina kinni olla ja võib esineda ja ninaverejooksu, seda eriti kuivema õhuga ruumides. Nüüd võid juba mõelda ka beebikoolile, ehk kursustele, kust saad infot raseduse, sünnitamise ja beebi eest hooldamise kohta.

 

Jaga oma kogemust sellest nädalast: