Reklaam sulgub sekundi pärast

KAS LAPSEOOTEL naine tohib üldse kofeiini tarbida?

Mida tohib ja mida ei tohi teha lapseootel naine? Kahtlemata on tegemist teemaga, kus üheseid vastuseid enamasti ei ole, kuid siiski on eksperdid välja selgitanud mõningased piirangud, millest tasuks kindlasti kinni pidada. Üheks selliseks on kofeiini tarbimine  pole saladus, et raseduse ajal tuleb kohvi joomisega ettevaatlik olla, kuid mõõdukas koguses on see siiski lubatud.

Ohios läbi viidud uuringu tulemuste kohaselt ei mõjuta piiratud koguses kofeiini tarbimine lapse IQ-d ega arengut ega põhjusta muid terviseprobleeme!

Siinkohal on kõige olulisem jääda lubatud koguste piiresse  päevas ei tohiks tarbida rohkem kui 200 mg kofeiini ehk kaks tassi lahustuvat või üks tass filtrikohvi päevas. Tähelepanu tuleb pöörata ka sellele, et 200 mg tähendab kõigi päeva jooksul tarbitud väiksemategi kofeiinikoguste summat! Ka mitmed gaseeritud joogid, must tee, roheline tee ja šokolaad sisaldavad kofeiini ning needki arvestakse lubatud koguse hulka.

Mõned näited, kui palju miski kofeiini sisaldab:

1 tass lahustuvat kohvi  100 mg

1 tass rohelist teed  50 mg

1 tass tavalist teed  75 mg

50 g piimašokolaadi  25 mg

50 g tumedat šokolaadi  50 mg

Kindlasti tasub jälgida toodete pakenditel olevat teksti, sest kofeiinisisaldus võib olla erinev!

Teadlased on tõestanud, et 200 mg ületavad päevased kofeiinikogused on seotud madala sünnikaalu ning nurisünnitusega, seega pigem tuleks tarbida vähem kui rohkem ja kõige parem oleks raseduse ja imetamise ajal siiski kohvi joomist vältida!

Allikas: redbookmag.com