Reklaam sulgub sekundi pärast

Kolmas elukuu

Sinu laps suudab juba kõhuli lamades pead hoida. Ka selili olles tõstab ta oma pead ja keerab seda külgedele.

Ta siputab jõuliselt jalgadega ja võib keha madratsil edasi nihutada. Beebi jälgib toas liikuvaid objekte, uurib suure huviga oma käsi ja hoiab kõvasti kinni mänguasjast, mis on talle pihku pistetud.

Ta uurib esemeid ja püüab neid suhu panna ning sirutab lähedal oleva eseme poole. Beebi kuulab tähelepanelikult helisid, püüab leida hääle tekitaja ning tunneb ära tuttava meloodia. Beebi naudib muusikat ja seda, kui talle laulad.

Üha enam ilmutab  ta huvi ka kõne vastu. Kui temaga räägid, jälgib ta hoolega sinu suu liikumist. Ta koogab ja laliseb vastuseks helidele ning võib ka omaette häälitseda. Sinu beebi ütleb juba vähemalt kahte erinevat häälikut: a ja u. Ta võib ahvida ette näidatud näoilmeid ja väljendada oma meeleolu erinevate ilmetega.

Laps hakkab aru saama, et mänguasja liigutades hakkab see kõrisema. Oma käed pakuvad talle väga huvi, ta liigutab neid näo ees oma käsi ja uurib neid. Kui laps üksi olles nutab, siis niipea, kui lähed tema juurde, jääb nutt järele. Ta igatseb sinu seltskonda.

 

 

Kolmandaks elukuuks peaks lapse pärast muret tundma kui ta:

* ei naerata ega kooga;

* ei pööra pead valguse poole;

* ei ehmata valju lärmi peale;

* ei rahune lohutava kõne peale.

 

 

Jaga kommentaariumis oma kogemusi ja mälestusi kolmandast elukuust.

Lisa oma beebi pilt kolmandast elukuust meie galeriisse.