Reklaam sulgub sekundi pärast

Kuidas motiveerida aeglast last?

Mõned lapsed on sünnist saadik uimasemat sorti, teiste puhul võib venitamist tähendada vaid periooditi. Kui sinu laps ongi aeglasem või läbib ta hetkel lihtsalt sellist faasi, siinkohal on mõned soovitused tema motiveerimiseks:

Mõned lapsed on sünnist saadik uimasemat sorti, teiste puhul võib venitamist täheldada vaid periooditi. Kui sinu laps ongi aeglasem või läbib ta hetkel lihtsalt sellist faasi, siinkohal on mõned soovitused tema motiveerimiseks:

* Alusta sellest, et varu aeglasema lapse kantseldamiseks lisaaega. Võibolla peate hommikuti varem üles tõusma või loobuma mõnest tegevusest, mida          enne kodust lahkumist muidu tegite.

* Jäta ka lapsele piisavalt aega toimetamiseks. Sinu venivillemil võib hommikusöögiks kuluda nelikümmend viis minutit, seega arvesta sellega.

* Kingi lapsele äratuskell või kellraadio. Unimütsi aitab hästi voodist välja saada toa teise otsa paigutatud ja valjuks timmitud kellraadio või äratuskell.

* Valmista hommikusöök aegasasti, et laps saaks kohe peale riietumist sööma tulla.

* Väldi tähelepanu kõrvalejuhtijaid. Hommikune telerivaatamine ja mängimine peaks olema lubatud alles peale seda, kui laps on riides ja päevaks valmis.

* Järgmise tegevuse kallale asumist aitab kergendada ettevalmistusaja määramine. Tõelise uimerdaja puhul tuleb tavapärase viieminutilise etteteatamise      asemel kasutada viieteistkümneminutilist. Väiksema lapse puhul lisa minutite lugemisele meeldetuletus, mida ta selle aja jooksul tegema peaks: "Viie          minuti pärast hakkame minema. Palun käi tualetis ära."

* Tuleta lapsele meelde, mida meeldivat ta päeva jooksul teha saab: "Aeg kooli minna! Ja pea meeles, täna võid sa minna ka raamatukokku!"- see                  motiveerib teda kodust õigeaegselt lahkumiseks valmis olema.

* Meenuta talle, et hiljaks jäädes jõuab ta klassi alles siis, kui kõik teised on juba maha istunud. Ka see võib olla suurepärane motivaator!

* Võta juhtimine üle. Mõnel hommikul ei ole võimalik lasta tal ise kingapaelu kinni siduda või endale ise piima valada. Kuid tee reeglid varakult teatavaks, et    võimuvahetus last vihale ei ajaks: "Kui sa õigeks ajaks valmis oled, võid kingapaelad ise kinni siduda. Aga kui hiljaks jääme, pean sind aitama".

 

Kui laps on sündinud laiskvorst, võivad harjumuspärast käitumist muuta erinevad ergutusmeetodid. Kaaluge kiituskaartide tegemist, rahalisi auhindu või lubadust temaga õhtuti mängida alati, kui laps on graafikus püsinud.

 

Triin Tisler