Reklaam sulgub sekundi pärast

KUMB OLLA ON HULLEM: ema või isa?

See, et vanemaks olemine on raske töö, pole mingi üllatus. Kui räägime aga emadusest ja isadusest eraldi, võivad igasugused mured ja rõõmud kohati erineda. Eesmärk on muidugi sama - olla hea lapsevanem. Kuid kui arvestada mõlema vanema panust ja unikaalset kogemust, siis kumma töö on raskem, kas ema või isa?

Erinevad uuringud näitavad, et kui peaks otsustama, kelle töö on vanemana raskem, siis on see ema oma. Lisaks raskendab asjaolu see, et statistiliselt ei armasta emad vanemaks olemist nii palju kui nende abikaasad. Emad on üldiselt suuremas stressis ja kurvemad. Ja ega see pole mingi uudis! 

On ilmselge, et perekonnas, kus on ema, isa ja laps, veedab erinevatele uuringutele vastavalt tavapäraselt rohkem lapsega aega ema, kes pühendab kogu oma aja ja energia pisikesele ning peab seejuures ka ise hakkama saama. Muidugi ei tähenda see seda, et mehed au ja kiitust ei vääriks - nemad käivad ju tööl. Kuid hetkel räägime siiski lapse kasvatamisest.

Ometi ei ole ka isa elu vaid lust ja lillepidu. Enamikku isasid vaevab mure, et nad ei veeda oma lapsega koos piisavalt aega. Töökas isa ja kodune ema on üsna tavalised stereotüübid, kuid ometi on statistiliselt asjad tõesti enamikes peredes nii.

Allikas: Rebelcircus.com