Reklaam sulgub sekundi pärast

LASTEPIDU: Kuidas katta värviline laud aiapeoks?

Suve tuleku ja ilusate ilmade saabudes meeldib meile olla õues nii palju kui võimalik ning ka erinevaid sündmusi väljas tähistada. Praegusel ajal on tulemas palju lasteaedade ja koolide lõpetamisi ning kindlasti kõik suvel sündinud tahaksid oma sünnipäeva ju õues pidada.

Laste sünnipäevasid on ka vanematel lihtsam õues korraldada, siis ei ole vaja muretseda, et kas maja ikka püsti jääb. Siiski tuleb mõelda ka sellele, mismoodi pidu välja näeb. Lapsed tahavad kindlasti palju värve ning vanemad hindavad sealjuures ka praktilisust. Hästi kujundatud söögilaud meelitab ka lapsi sööma, sest teadagi on mängimine nende jaoks palju tähtsam. Jagame siinkohal mõningaid ideid, kuidas teha pidustusteks vahva laud, mis meeldib nii suurtele kui väikestele.

Koduekstras on müügil väga palju värvilisi ühekordseid lauanõusid. Tüdrukutele on roosasid printsessidega ja poistele siniseid piraatidega. Joogitopside valik on samuti väga kirju ning sealjuures ei ole mõeldud ainult lastele. Neid mustreid on väga palju. Üldiselt on joogitopsid sellised asjad, mis enamasti lähevad lastel kaduma ja sassi ning iga kord võetakse uus tops. Targem oleks siis muretseda neid rohkem ja erinevaid - igaüks saab valida omale sobiva. Selliseid topse on müügil ka plastikust, mida saab mitu korda kasutada. Kui laste joogitopsid on värvilised ja piltidega, siis ka vanematel ei pea olema igavad läbipaistvad. Valida saab midagi ka täiskasvanutele. Loomulikult ei saa ka ühegi lapse joogitopsist puududa värvilised joogikõrred. Ka joogikõrte abiga saab laste joogitopse eristada. Vajadusel saab neid lühemakski lõigata, et need ei kukuks madalatest topsidest välja. Koduekstras on müügil ka näiteks ühekordseid puidust söögiriistu - nii on pesemisvaev palju väiksem!

Loomulikult pole sööginõud ainukesed asjad laual, mõelda tuleb ka kannude ja kausside peale. Kuna mänguhoos tekib lastel kiiresti joogijanu ja et mitte kogu aeg pisikese mahlakannuga joosta toa ja õue vahet, siis Koduekstras on selleks puhuks müügil suured 8-liitrised kraaniga joogimahutid. Neid on erinevaid värve ning laud muutub sellest üha põnevamaks. Eriti ilusad näevad need välja siis, kui paned kannu vett ja lisad sinna apelsini-, sidruni- ja kurgiviile ning melissi ja piparmünti. Samas on hea lihtne sinna ka üks suur morss valmis teha. Kraaniga mahutist saavad lapsed endale ise juua võtta, nii ei pea nad rasket kannu käes hoidma ja pole ohtu, et midagi läheb ümber.

Kausse läheb laual vaja enam kui mitu - salatid, viinerid, kartulid, krõpsud, kommid, puuviljad. Ka kausid võiksid olla ilusad värvilised, sest järgmisel korral, kui tegemist on täiskasvanute üritusega, siis valgete ühekordsete nõude vahel ilusad värvilised klaaskausid mõjuvad eriti hästi ja annavad veidi särtsu juurde. Soovitame valida ka mõne kausi, mis on suletava kaanega, et putukad ja tolm ei pääseks ligi ning nii on mugav ka toitu säilitada. Salatite jaoks on olemas sellised vahvad kausid, mis on suletava kaanega ning neil on kaasas ka spetsiaalsed salatikulbid.

Lasteürituste puhul tasub mõelda ka ühekordsete laudlinade peale, mis muudavad peo kohe palju lõbusamaks.

Loomulikult ei ole vaja kõiki asju muretseda üheks sündmuseks ning kõik ei pea olema värviline, kuid juba pisikeste detailidega saab lauda muuta lõbusamaks ja sealjuures olla ka praktiline. 

Vaata veel ideid galeriist!

Teie Koduekstra

[gallery ids="2081464,2081466,2081472,2081478,2081483,2081488,2081494,2081500,2081506,2081512,2081516,2081522,2081529,2081534,2081539,2081545"]