Reklaam sulgub sekundi pärast

MAGAMISTOA VÄRVID MÕJUTAVAD ööune kvaliteeti

Värvid mõjutavad meid rohkem, kui me arvatagi oskame. Seega ei ole sugugi ükskõik, mis värvides magamistuba sisustatud on. Meie ööune kvaliteeti võib mõjutada lausa voodipesu värv. Eriti aitab sinine värv ajul rahuneda. 

Lundi ülikoolis läbi viidud uuringu kohaselt reageerib inimkeha erinevatele värvitoonidele erineval viisil. Tugevate värvidega nagu näiteks punasega kaunistatud ruumid panevad meie aju pingelisse olukorda, samas kui mahedatel ja maalähedastel värvidel nagu beežil, hallil, rohelisel ja sinisel on rahustav mõju. Katsealused, kes viibisid sinist värvi toas, said näiteks neile antud ülesannetega kiiremini hakkama kui teist värvi tubades viibinud inimesed. Nimelt on keskendumine oluliselt lihtsam, kui meel on rahulik ja stressivaba. Kui soovid öösel võimalikult hästi magada, tasuks magamistuba sisustada sinistes toonides. 

Sinine rahustab keha ja vaimu

Sinist värvi seostatakse sageli selguse, rahulikkuse, rahu ja turvalisusega, mis muudab selle oivaliseks voodipesu värviks. Sinine värv mõjutab keha lausa füüsiliselt. See aitab rahustada närvisüsteemi ja hingamist ning alandab südame löögisagedust ja vererõhku, mis annab uinumisele suurepärase aluse. Uuringu sõnul oli inimestel, kes magasid sinistes toonides magamistoas, keskmisest pikem ööuni ning selle kvaliteet oli tunduvalt parem kui neil, kes magasid teistes toonides toas.

Kui sinine värv ei meeldi, võiks magamistoas kasutada teisi rahustavaid toone nagu näiteks halli või beeži. 

 

allikas: DailyMail