Reklaam sulgub sekundi pärast

SÜNNITAJA VANUS mõjutab tema tütre viljakust

Võiks arvata, et see, millises vanuses ema oma tütre ilmale toob, ei mõjuta kuidagi tütre enda viljakust, kuid viimatise uuringu kohaselt nii see siiski pole! Selgub, et tütre viljakus on seotud just täpselt sellega, millises vanuses tema ema ta sünnitas.

Võiks arvata, et see, millises vanuses ema oma tütre ilmale toob, ei mõjuta kuidagi tütre enda viljakust, kuid viimatise uuringu kohaselt nii see siiski pole. Selgub, et tütre viljakus on seotud just täpselt sellega, millises vanuses tema ema ta sünnitas.

Ajakirjas Human Reproduction avaldati hiljuti uuring, mis näitab, et mida vanem on ema, seda suurem on tõenäosus, et tema tütrel võib tulevikus tekkida probleeme viljakusega.

Uurimuses osales 43 000 naist ning uuring ise leidis aset McGilli nimelises ülikoolis.

Uuringu teostajad viitavad ühtlasi ka sellele, et tegu on tõsise terviseteemaga, sest tänapäeva ühiskonnas on hilises vanuses sünnitamine üha rohkem levinud.

Kui ema sünnitab tütre näiteks 40aastaselt, siis võib tema tütrel hiljem tekkida probleeme viljakusega. Kui aga ema sünnitab tütre 25aastaselt, on tõenäosus kordades väikesem, et tema tütrel kunagi viljakusega seonduvaid probleeme esineda võiks.