Reklaam sulgub sekundi pärast

15. rasedusnädal

Sinu laps on pealaest pepuni mõõdetuna 104- 114 mm pikk ja kaalub umbes 50 g.

Sinu lapse roided, veresooned ja võrkkestad, mis paistavad kui tumedad laigud pealael, on läbi õhukese naha selgelt nähtavad, kuid nahk kattub nüüd looteudemetega, mis on väga peenikesed karvakesed, mis aitavad kehatemperatuuri reguleerida.

Need karvakesed järgivad tema naha jooni, moodustades lapse kehal mustreid, mis meenutavad sõrmejälgi. Tekkima hakkavad ka kulmud ning juuksed kasvavad edasi, ent pärast sündi sõib juuste toim ja värv muutuda.

Arenevad kuulmiselundid. Keskkõrvas olevad väga tillukesed luud on hakanud kõvenema, ent kuna aju kuulmiskeskused pole veel tekkinud, ei saa ta kuuldavatest helidest tõenäoliselt veel aru. Lootevesi, milles laps ujub, on hea helijuht, nii et mõne aja pärast hakkab laps sinu häält ja südametukseid kuulma.

 

Emast: Nüüd on  õige aeg shoppama minna, sest tavalised riided hakkavad väikseks jääma. Kui töötad kontoris, siis varu endale paar kena kleiti ja kostüümi. Strechikangast riided on mugavad, tänapäeval ei kanna enam rase koledaid lotakaid riideid, vaid tahab välja näha ilus. Vaata lähemalt kaupluste nimekirjast, kust ilusaid riideid osta saad. 

Kui sul on plaanis teha looteveeanalüüsi, siis nüüd on õige aeg see ära teha, kuna seda analüüsi tehakse 16-18 nädala jooksul.

 

Jaga oma kogemust sellest nädalast: