Reklaam sulgub sekundi pärast

22. rasedusnädal

 

Sinu laps on pealaest pepuni mõõdetuna umbes 20 cm pikk ja kaalub umbkaudu 350 g.

Sinu lapsel on olemas nüüd higinäärmed ja nahk ei ole enam nii läbipaistev, ehkki veresooned on veel näha. Sõrmeküüned on täielikult moodustunud ja kasvavad edasi. Kui sinu laps on poiss, hakkavad munandid nüüd vaagnast munandikotti laskuma. Munandites on tekkinud juba algeline sperma.

Sinu lapse aju on hakanud väga kiiresti kasvama, eelkõige aju keskmes paiknev struktuur, mis toodab ajurakke. See struktuur kaob enne sündi, kuid lapse aju suureneb kuni viienda eluaastani.

 

Emale: sinu ümbermõõt aina laieneb, kas pole armas. Sinu kaal tõuseb pidevalt, kuid õige toitumise korral on see enamasti beebi kasvamise arvelt. Lisakilod võivad halvasti mõjuda su seljale. Kanna madala kontsaga kingasid ja lase jagadel puhata hoides neid ka telerit vaadates üleval.  Kõik pommitavad sind küsimusega, et mis soost beebi on. Paljud testivad rahvatarkust ja toovad paralleele kõhukuju ja sinu sinu välimuse ning beebi soo vahele. Aga parem ära neid jutte kuula ja oota ära järgmine ultraheli, mis võib selgust tuua.

 

Jaga oma kogemust sellest nädalast: