Reklaam sulgub sekundi pärast

40. rasedusnädal

Beebi on pealaest pepuni mõõdetuna 37- 38 cm pikk, kogupikkus on umbes 48-49 cm. Sinu lapsel on olemas üle 70 refleksi ja ta on valmis alustama elu väljaspool emakat. 

Selleks ajaks on lootevõie peaaegu kadunud. 15% tema kehast  moodustab rasv ja rinnak ulatub kehas eemale. Sünnitusel koorub platsenta emaka seina küljest lahti ja nabanöör lõpetab töö, kui laps esimest korda õhku hingab. Hingamine paneb aluse südame ja vereringe struktuuri muutustele, mis suunavad vere lapse kopsudesse.

 

Emale: Nüüd võib see iga hetk juhtuda, kas kompsuke haiglas vajaminevate asjadega on kokku pandud- mõned beebiriided ja endalegi riideid? Kuigi on tõenäosus, et sa võid ka beebi ülekanda, siis loodetavasti juhtub see ikka sel nädalal. Kõik ju ootavad, ja eriti sina. Ei taha sind küll hirmutada, kuid uuringute järgi sünnitab vaid 8% naistest paaripäevase kõikumisega õigel kuupäeval- enamus beebisid sünnib kuni 2 nädalat hiljem või varem. Tihti öeldakse, et kui beebil on kõhus hea olla, siis ta ei kiirusta sealt välja tulemisega- las ta siis naudib veel mõne päeva seda sooja ja turvalist keskkonda, millega ta 9 kuu jooksul ära harjus.

 

Jaga oma kogemust sellest nädalast: