Reklaam sulgub sekundi pärast

6 NIPPI, MIS aitavad beebil paremini uinuda

Neljakuusena hakkab beebi üha rohkem ümbritseva keskkonna vastu huvi tundma ning uusi oskusi omandama. Neljakuune laps pöörab palju tähelepanu häältele ning seetõttu võib tal söömisele keskendumisega raskusi olla. Seetõttu võib tal päeval kõht kuigivõrd tühjaks jääda ning see tähendab omakorda rahutuid öid ja öösel söötmist.

Etapp võib eriti raske olla imetamise poole pealt. Pole ime, kui imetav ema tunneb ebakindlust ja kardab, et äkki ei jagu tal piima. Paljud lõpetavad selle ebakindluse tõttu imetamise liiga vara ära.

Hea uudis on see, et antud etapp on mööduv ning see räägib tegelikult vaid sellest, et laps kasvab ja areneb. Samas ei saa jätta tähelepanuta, et väsimus on lapsevanematele raske ja väsitav võitlus. Toome teieni mõned nipid, mis võivad aidata beebil paremini uinuda. 

1. Proovi rahustavat kohinat

Osasid beebisid rahustab kohina hääl, mida võib leida näiteks Youtube'ist. Analoogse heli saab, kui panna raadio kahe sageduse vahele vaikselt mängima.

2. Pime tuba

Eriti tasuks kevadel ja suvel hoolitseda selle eest, et tuba oleks magamise ajal pime. 

3. Mängi lapsega päeval

Ürita last uinakute vahel rohkem ära väsitada, näiteks andes talle erinevaid mänguasju ja koos asju tehes. Ära siiski venita uinakute vahet liiga pikaks, see võib öösel hoopis vastupidiselt kätte maksta. 

4. Õhtused rutiinid

Juba väikestele lastele meeldib teada, mis juhtuma hakkab ja nad armastavad rutiine. Eriti oluline on õhtune rutiin ja see aitab lapsel paremini uinuda. 

5. Soe voodi

Veendu, et lapsel oleks öösel parajalt soe magada - et tal poleks liiga külm ega liiga soe. 

6. Halasta endale

On täiesti normaalne asetada laps hetkeks mängutekile ning keeta endale kohvi või midagi hamba alla pista, isegi siis, kui laps rahulolematust väljendab. 

 

allikas: Motherly