Reklaam sulgub sekundi pärast

6. rasedusnädal

Sinu beebi on 2-4 mm pikk. Sel nädalal kasvab laps väga kiiresti. Teie laps võib meenutada oma kaardus selja ja sabaga konnakullest, kuid nüüd on tal olemas aju. Tema tilluke süda on mooniseemne suurune, kuid see lööb iseseisvalt. Teised tähtsamad organid, neerud ja maks, arenevad edasi ning neuraaltoru, mis ühendab aju ja seljaaju, sulgub. Teie lapse pea hakkab õiget kuju omandama.

Hakkavad tekkima ka seedetrakti alged koos kõhu- ja rinnaõõne ning lülisambaga. Praegu rakukobarast meenutavad kogumid arenevad hiljem munasarjadeks või munanditeks. Keha külgedele ilmuvad tillukesed pungi meenutavad käe- ja jalaalged. Teie lapsel on nüüd olemas iseseisev vereringe, kus veri on ringlema hakanud.

Emale: Kuna sinu hormoonitase tõuseb, siis võib kasvada iiveldamine, oksendamine ja peavalud. Kuigi räägitakse peamiselt hommikustest iiveldamistest, siis võid seda kogeda ka päeval või õhtuti enne uinumist. Sel nädalal on ehk kõige suuremad muutused sinu rindades- rinnad muutuvad tundlikumaks ja tunduvad raskemad,  rinnanibud paisuvad ja võivad muutuda tumedamaks. Nüüd rasedustestid enam ei eksi.

 

Jaga oma kogemust sellest nädalast: