Reklaam sulgub sekundi pärast

Miks ei tasu tütrele liiga armsat nime panna?

Erinevatest uuringutest selgub, et liiga armsad naisenimed võivad muuta karjääritegemist keerulisemaks. Igast naisest ei pea küll saama tippjuht, advokaat või insener, aga nimi kipub suunama seda, millega tüdruk rohkem tegelema hakkab. Küünetehnik Barbie tundub loogilisem kui firmajuht Barbie, kas pole?

Erinevatest uuringutest selgub, et liiga armsad naisenimed võivad muuta karjääritegemist keerulisemaks. Igast naisest ei pea küll saama tippjuht, advokaat või insener, aga nimi kipub suunama seda, millega tüdruk rohkem tegelema hakkab. Küünetehnik Barbie kõlab paremini kui firmajuht Barbie, kas pole?

Professor David Figlio Northwesterni Ülikoolist on aastad uurinud tüdrukuid ja õdesid ning tulnud järeldusele, et need tüdrukud, kel on liiga naiselik nimi, on reaalainetes nõrgemad ja ei eelista ka ise reaalaineid õppida. Kui arvestada sellega, et tulevikuerialad ja suurt raha sissetoovad ametid nagu näiteks insenerid ja infotehnoloogid on pigem seotud reaalainetega, siis vähem mannavahune printsessinimi võib aidata tüdrukul elus paremini läbi lüüa nii õppides kui tööle kandideerides ning ka teised ei suhtu temasse koolis nagu pitsilise seelikuga ullikesse, kelle nimel on juba kas või multifilmidest omalaadi "ilus, armas, aga naiivne" tempel küljes.

Üks teine uuring, mis viidi läbi Clemsoni Ülikooli juures, näitas, et naiskohtunike ja advokaatide seas on paremini läbi löönud lihtsamad või maskuliinse energiaga naisenimed ning Bella’d, Barbie’d ja Fleur’id kuigi kaugele peaga tööd tehes pole üldiselt jõudnud. Seevastu tõendavad samad uuringud, et pojale naiseliku energiaga nime pannes teed talle tõelise karuteene, sest kesksoost nimi hakkab mõjutama poisi psüühikat ja käitumist juba koolieas ning elus läbi lüüa saab olema palju raskem.

Ükski uuring siiski ei väida, et nimest sõltub inimese elu ja tulevik, see kõik on vaid statistiline uuringu tulemus.

 

Buduaar.ee