Reklaam sulgub sekundi pärast

UURING: Emade koormus on kordades suurem töölkäijate töökoormusest

Oleme kindlasti kuulnud inimesi ütlemas, et emaks olemine ei ole töö. Seda väidavad ikka need, kes ei tea, kui vastutusrikas amet see on. Nüüd on emade suur koormus kinnitust saanud ka uuringuga. Värskele uuringule tuginedes selgub, et tegelikult on koduse ema tööaeg võrdne lausa kahe ja poole töökohaga!

Ameerikas läbi viidud uuring näitab, et keskmine ema veedab lapsega koos 98 tundi nädalas. See on üle kahe tavalise töönädala, mis kestab keskmiselt 39 tundi. Uuringu läbiviijad jälgisid 2000 ema, kelle lapsed olid vanuses viis kuni kaksteist aastat. Leiti, et koduse ema keskmine tööpäev algab kell 6.23 ja lõpeb kell 20.30. Emad rääkisid, et isegi nende “vabal ajal” kippusid nad kodutöid tegema ning ka nädalavahetused olid ikka ja jälle töised. Enamik neist teatas, et neil on vaid üks tund päevas iseendale. Suisa 70% tõdes kõigele lisaks ka suurt pinget laste tervisliku toidu pärast ja 40% tundis, et lastega seotud tööülesanded ei tundugi kunagi lõppevat. 

Uuringus vaadeldi ka emade n-ö elupäästjaid eriti rasketel päevadel. Nimekirjas tõusid esile Netflix, vanavanemad, lapsehoidjad, tervislikud suupisted, mänguasjad või iPad. Emasid rahustas ka kohv ja vahel hilja õhtul klaasike punast veini.

Kas Eesti emade seis on sama pöörane? 

 

Allikas: Mummypages.co.uk