Reklaam sulgub sekundi pärast

UURING SELGITAS: kui vanalt peaks abielluma, et vältida lahutamist?

Kui veel paarkümmend aastat tagasi arvati, et 22 on viimane taks abiellumiseks ja laste tegemiseks, siis nüüdseks on ajad juba ammu muutunud. Paarid sõuavad abieluranda ja saavad lapsi järjest hiljem. Milline on aga teadlaste arvates parim vanus abiellumiseks, vältimaks hilisemat lahutamist?

USA-s läbiviidud uuringu kohaselt on parim iga abiellumiseks 25 ja 32 eluaasta vahel. Selles vanuses abiellunud lahutavad lähima viie aasta jooksul kõige vähem.

Samast uuringust selgus ka tõsiasi, et kõige suurema tõenäosusega lahutavad need paarid, kes olid abielludes alla 20-aasta vanused. Ilmselgelt ei tulnud see fakt paljude jaoks üllatusena. Ootamatuna selgus aga uuringust, et hilistes kolmekümnendates ja varastes neljakümnendates abiellunud inimesed lahutasid taas rohkem. 

Hilistes kahekümnendates abiellunud lahutasid aga tunduvalt vähem, samuti kestsid paremini varastes kolmekümnendates abiellunute liidud. 

Paaridest, kes olid abiellunud 25 ja 29 eluaasta vahel, lahutasid viie aasta jooksul 15 protsenti. Protsendiarv oli 14, kui abielu oli sõlmitud 30 ja 34 eluaasta vahel. 

 

allikas: Expressen