Postitusi: 170

uus ja huvitav

Postitatud: 30-03-2011 12:26

Terekest kõigile,
probleem seisneb igavateks muuutunud söökides! Tundub, et teen koguaeg neid samu roogasid vaheldumisi, hakkab ennast ära tüütama, elukaaslast aga mitte :D Siiski leian, et tahaks proovida midagi uut ja huvitavat samas lihtsat ja maitsvat, ka keerulisemad retseptid on teretulnud :) Kui keegi raatsib jagada nt oma pere "firmaroa" retsepti oleksin äärmiselt uudishimulik need järgi proovima. Või kui teile meenub mõni hea retsept mitte just "firmaroog" palun jagage seda minuga, et saaksin ka oma kööki uut värskust ja särtsu :P

Tänud :)
Postitusi: 663

Postitatud: 30-03-2011 12:39


Minu 1 lemmikutest siin: http://www.toidutare.ee/retsept.php?id=8603
Seal lehel on üldse palju avastamist ja just see hea, et paljudel retseptidel kommentaarid ka all inimeste poolt kes proovinud;)
Postitusi: 1963

Postitatud: 30-03-2011 12:49


Mul täpselt sama jama, kõik söögid on nii ära tüüdanud. Eile otsisin ka uusi ja huvitavaid retsepte aga midagi ei leidnud :(
Postitusi: 2122

Postitatud: 30-03-2011 13:26


Meie pere pühapäevaroog, nii lihtne ja mega hea!
Copysin toidutarest. See retsept küll 10-le, aga me 4-kesi ja teinekord ei jää küll midagi alles

Anni Arro lasanje

Allikas: 100 rooga
Autor: Anni Arro

Lasanjet valmistan päris tihti, kui on tulemas suur hulk külalisi või kui Sepamaal on parasjagu ehitamas trobikond töömeest.
-

Ligikaudu 10 portsjonile
Kogus Koostis- ja maitseained
10 lehte Lasanjeplaadid
1 kg Hakkliha
2 tk Sibul
4 küünt Küüslauk
paar oksa Rosmariin
Suts valget veini
2 purki Purustatud tomatid
Sool
Pipar
2 sl Pune (kuivatatud)
200 g Riivjuust
200 g Mozzarella
Basiilik (värske)

KOMMENTAARID (65)
Anni Arro lasanje
Foto: Sandra Urvak

Valmistusaeg:

* Lihtne on valmistada suurem kogus ja põhimõtteliselt saab selle valmis ilma vaevata.

Eelkuumuta ahi 200 kraadini. Haki sibul, küüslauk ja rosmariin ning prae kergelt läbi. Lisa hakkliha ja pruunista korralikult. Kui vedelik hakkab juba vaikselt aurustuma, lisa suts valget veini ja prae veel minutike. Lisa purustatud tomatid ja hauta umbes 10–15 minutit. Maitsesta soola, pipra ja punega.
Lao oliiviõliga piserdatud ahjuvormi kiht lasanjelehti, siis kiht hakklihasegu, õhuke kiht riivjuustu, värskeid basiilikulehti ja tükeldatud mozzarella’t. Tee samamoodi ka järgmised kihid. Kõige pealmiseks kihiks jääb hakklihasegu, basiilik, riivitud juust ja mozzarella. Pista vorm ahju ja küpseta 200° juures umbes 30 minutit.
Enne serveerimist lase lasanjel natuke aega jahtuda ja hanguda.

* Sellised retseptid on alati tänuväärt kraam. Ja ausalt öeldes ei tea ma ühtegi inimest, kellele minu lasanje ei maitseks. Mul on päris mitu sõpra, kes ainult seda rooga lunivadki. Mehine!
Postitusi: 170

Postitatud: 30-03-2011 13:44


Oi seda lasanjet võiks küll järgmiseks ette võtta, aitähh ;) ennem pean aga vormi ostma, siiani olen vaid paar korda lasanjet teinud ja ovaalses vormis....tüütu!
Postitusi: 170

Postitatud: 03-04-2011 23:33


Uuuu,naised, kas kellelegi siis rohkem polegi värskeid huvitavaid ideid :P ????
Postitusi: 2881

Postitatud: 03-04-2011 23:48


Ükskord valitses külmkapis peaaegu tühjus ja panin kokku need asjad, mida veel oli (kuigi ei arvanud esialgu, et need üldse kokku sobiks)

Täpseid koguseid ei mäleta, panin silma järgi:
küüslauk ja sibul hakkida, praadida koos õlis, kuumutada punane paprika ja marineeritud seened, muna keeta kõvaks ja hakkida, pruun riis keeta. Kõik need asjad panna ühte potti, segada, kuumutada ja serveerides panna peale riivjuustu.

Ma absoluutselt ei arvanud, et see võiks isegi hästi maitseda, aga üllatusin, mulle kohe väga maitses.

Muidugi tuleks lisada oma äranägemise järgi maitseaineid.
Postitusi: 14226

Postitatud: 03-04-2011 23:53


Soovitaks lihtsalt erinevaid sööke:
* lasanje
* kartuli erinevad variandid: keedetud kartul, ahjukartul, praekartul, sektorkartul, friikartul
* pastaroad - oh kui palju erinevaid neid on, tasub uudistamist toidulehekülgedel ;)
* kala - erinevaid võimalusi ju - lõhe, forell, haug, angerjas, ahven, haug, tuunikala - ja neid saab ju teha ahjus, suitsutada või hoopis soolata
* liha -jälle palju erinevaid variante - sea, lamba, looma, põdra, kana, kalkuni jne - ja neid saab taaskord väga erinevates variantides teha
*riisiroad, wokid
* pitsad - jälle - ise tehes saad kuhjata sinna igasugu maitsvaid asju peale ning proovida erinevaid põhju
* erinevad salatid , soojad salatid, aga ka traditsioonilised salatid, lisandiks toorsalatid
* kastmed - taaskord nüanss, mis võib maitsele palju juurde anda. Näiteks hakklihakastest ma üldse jahuga ei salli, aga samas on IMEMAITSEV sulatatud juustuga hakklihakaste
* pajaroad - müüakse pakendites poes, mulle nt väga maitsevad - pead ise lisama ainult hakkliha vms, aga veel parem on muidugi kui ise teha ja katsetada!:)
* Quiche'd, lahtised pirukad
* supid - borš, seljanka, nõgesesupp, püreesupid - kõrvitsapüreesupp jne
* täidetud road - nt täidetud paprikad, täidetud suvikõrvitsad,
* erinevaid suured mitmekihilised võileivad, ka soojad...isetehtud leivad(nt puuviljadega)-saiad, pirukad
*tortillad, lavašid
* sushi
* võileivatort
* hommikusöögiks võib alati katsetada erinevaid pudrusid: 7vilja, maisi, kaerahelbe, tatra, manna jne...või siis teha teistmoodi omletti või pannkooke
* pikkpoiss, klassikalised kotletid
* stritslid
* maitseelamust söögikorraks annab kindlasti juurde ka mõni uudne kook, küpsis vms magus


Kuna nii palju ideesoovitusi on, ei hakka ma nende retsepte kirjeldama, vaid annan mõned kohad, kust võib siis täpsemalt retspte leida:
http://www.toidutare.ee/
http://www.kokaraamat.ee/
http://www.nami-nami.ee/

... ja praegu on populaarsed ka igasugused toidublogid, kus inimesed oma katsetustest kirjutavad, mida aitab leida google'i otsing:)
X