Postitusi: 29489

Makaroni pesemine?!

Postitatud: 27-12-2011 22:49

Nii. Keedad makaroni, kurnad vee ära ja pesed leige/külma veega läbi? Ma ei ole kunagi nii teinud, aga praegu kästi nii teha. Makaron jahtub ju ära. Kes veel nii teeb või teab, et nii peaks tegema?
Postitusi: 2015

Postitatud: 27-12-2011 23:30


loputan külma veega, kui läheb salatisse, muidu mitte kunagi
Postitusi: 1303

Postitatud: 27-12-2011 23:34


Tsiteeritud:

teen ka nii ja siis panen ära kurnatud makaronid natukeseks pliidile tagasi, et soojaks lasta:)


mina ka, makaronid jäävad rõvedad kui neid ära ei pesta, iuu :D
Postitusi: 1303

Postitatud: 27-12-2011 23:36


Tsiteeritud:

Tsiteeritud:

teen ka nii ja siis panen ära kurnatud makaronid natukeseks pliidile tagasi, et soojaks lasta:)


mina ka, makaronid jäävad rõvedad, kui neid ära ei pesta, iuu :D
Postitusi: 226

Postitatud: 28-12-2011 00:02


Tsiteeritud:

Nii. Keedad makaroni, kurnad vee ära ja pesed leige/külma veega läbi? Ma ei ole kunagi nii teinud, aga praegu kästi nii teha. Makaron jahtub ju ära. Kes veel nii teeb või teab, et nii peaks tegema?



Õige ongi makaronid pärast külma/leige veega läbi pesta. Siis makaron ei muutu lödiks ja kleepuvaks. Sest makaronis toimub keemisprotsess isegi siis edasi, kui kurnad vee ära ja selleks pestaksegi külma veega, et see keemisprotsess ei jätkuks. Aga miskipärast enamik inimesi seda ei tea ja pakutakse mingeid imelikke pehmeid ja kleepuvaid makarone. Isegi restoranis olen sellist jälkust saanud.
Postitusi: 1263

Postitatud: 28-12-2011 20:55


Tsiteeritud:

Tsiteeritud:

Nii. Keedad makaroni, kurnad vee ära ja pesed leige/külma veega läbi? Ma ei ole kunagi nii teinud, aga praegu kästi nii teha. Makaron jahtub ju ära. Kes veel nii teeb või teab, et nii peaks tegema?



Õige ongi makaronid pärast külma/leige veega läbi pesta. Siis makaron ei muutu lödiks ja kleepuvaks. Sest makaronis toimub keemisprotsess isegi siis edasi, kui kurnad vee ära ja selleks pestaksegi külma veega, et see keemisprotsess ei jätkuks. Aga miskipärast enamik inimesi seda ei tea ja pakutakse mingeid imelikke pehmeid ja kleepuvaid makarone. Isegi restoranis olen sellist jälkust saanud.


Normaalne on keeta pastat piisavas koguses vees ja esimesed paar minutit segada, siis pasta ei kleepu kokku. Vastasel juhul jääb pasta lögaseks (kusjuures see juhtub ka ebakvaliteetsete toodetega) või ülekeetmisel.
Pestakse ainult siis, kui makaronidest tehakse külma salatit.
Kes makarone niisama (ilma kastmeta) sööb - minu jaoks on see veider ja selle kohta soovitusi küll anda ei oska :D
Postitusi: 4300

Postitatud: 28-12-2011 22:06


üldiselt ka ei pesnud neid aga nüüd olen hakand, sest kõik teevad nii
Postitusi: 2502

Postitatud: 28-12-2011 22:10


Koguaeg olen leige veega läbi pesnud,a nagu sellesmõttes mulle meeldib,et kui makaronid ära teen ,siis üle loputades,jahtuvadki natuke ära,et pole päris tulikuumad ,kui sööma hakata(aga ikkagi soojad/kuumad) ja ma ei viitsi tavaliselt oodata millal nad ära jahuvad..

Aga salatit tehes pesen külma veega .
Postitusi: 530

Postitatud: 28-12-2011 22:15


Mina nii ei tee, minu ema nii ei tee, aga ma olen vist oma vanaema näinud makaroone/pastat "pesemas".
Postitusi: 24923

Postitatud: 28-12-2011 22:26


ma ka alati ära pesnud.
Postitusi: 3090

Postitatud: 28-12-2011 22:33

Postitusi: 2942


Ei pese ise läbi.
X