Postitusi: 29489

Makaroni pesemine?!

Postitatud: 27-12-2011 22:49

Nii. Keedad makaroni, kurnad vee ära ja pesed leige/külma veega läbi? Ma ei ole kunagi nii teinud, aga praegu kästi nii teha. Makaron jahtub ju ära. Kes veel nii teeb või teab, et nii peaks tegema?
Postitusi: 356

Postitatud: 04-01-2012 23:06


Tsiteeritud:

Tsiteeritud:

Kuuma veega lobutada.


Dafuq is this?

Ja üldse kogu see teema?
Ainsad asjad, mida pasta keetmisel tarvis läheb, on piisavas koguses vett ja terake soola. Kogu see pärast loputamine ja õlis hõõrumine jms on puhas raiskamine.

Ja Manni toodangut ei annaks ma koerale kah.
+1
Postitusi: 1893

Postitatud: 04-01-2012 23:07


jaaaaaaaa niii ma teen tõesti
Postitusi: 1565

Postitatud: 04-01-2012 23:08


kui ma tahan et toit oleks makaronid,siis loputan alati külma veega,kui tahan et oleks pasta siis ei loputa
Postitusi: 226

Postitatud: 05-01-2012 23:53


Tsiteeritud:

Tsiteeritud:

Tsiteeritud:

Nii. Keedad makaroni, kurnad vee ära ja pesed leige/külma veega läbi? Ma ei ole kunagi nii teinud, aga praegu kästi nii teha. Makaron jahtub ju ära. Kes veel nii teeb või teab, et nii peaks tegema?



Õige ongi makaronid pärast külma/leige veega läbi pesta. Siis makaron ei muutu lödiks ja kleepuvaks. Sest makaronis toimub keemisprotsess isegi siis edasi, kui kurnad vee ära ja selleks pestaksegi külma veega, et see keemisprotsess ei jätkuks. Aga miskipärast enamik inimesi seda ei tea ja pakutakse mingeid imelikke pehmeid ja kleepuvaid makarone. Isegi restoranis olen sellist jälkust saanud.


Normaalne on keeta pastat piisavas koguses vees ja esimesed paar minutit segada, siis pasta ei kleepu kokku. Vastasel juhul jääb pasta lögaseks (kusjuures see juhtub ka ebakvaliteetsete toodetega) või ülekeetmisel.
Pestakse ainult siis, kui makaronidest tehakse külma salatit.
Kes makarone niisama (ilma kastmeta) sööb - minu jaoks on see veider ja selle kohta soovitusi küll anda ei oska :D



Ausõna no, ma kasutan ainult kõige kvaliteetsemaid makarone ja teen ka ise neid kodus ühe väga hea Itaaliast saadud retsepti järgi. Vahet pole kas kvaliteetne või mitte, makaron pestakse alati läbi, vahet pole mis toidu sisse see läheb! :D Ja poes müüdav makaron müüakse Teile lihtsalt kvaliteedi pähe maha ;)
Postitusi: 294

Postitatud: 06-01-2012 00:06


Pole kunagi pesnud ja ei hakka ka, ma lihtsalt ei keeda makarone nii pehmeks, kõvemad on paremad.
Postitusi: 3558

Postitatud: 06-01-2012 00:13


kurnan ära ja siis panen uuesti potti väikesele tulele uuesti soojenema
Postitusi: 3004

Postitatud: 06-01-2012 00:17


Tsiteeritud:

Nii. Keedad makaroni, kurnad vee ära ja pesed leige/külma veega läbi? Ma ei ole kunagi nii teinud, aga praegu kästi nii teha. Makaron jahtub ju ära. Kes veel nii teeb või teab, et nii peaks tegema?


Meile õpetati koolis, et pane kuuma vee alla. Siis ei jahtu ;)
k56
Postitusi: 1527

Postitatud: 07-01-2012 19:08


Olen kuulnud, et külma vee alt tuleks läbi lasta, aga ise seda ei tee :P
cli
Postitusi: 1643

Postitatud: 07-01-2012 19:14


ma arvan et see on hea plaan kui lõppresultaat on külm toit või pasta, millele makaron ette keedetakse ja mis uuesti pannile läheb lisandiga ja jõuab üles soojeneda.
Postitusi: 1467

Postitatud: 09-01-2012 19:56


Olen kuulnud, et külma vee alt läbi lasta, aga ise lasen leige või kuumema vee alt läbi, sest muidu jah, jahtuvad ära :P
X