Postitusi: 188

Oma tehtud söök

Postitatud: 22-11-2012 12:59

Mida ta peate oma tehtud toiduks ja, mida juba valmis toiduks. Mina pean tunnistama, et olen teatud ajaperioodidel olnud väga tihe klient supermarketite valmistoidu osakondades ja vähemalt vanasti võisin kinnisilmi teha vahet nt Rimi ja Selver kartulivormil. :p
Sellepärast nüüd, kui küpsetan nt ise külmutatud köögivilju, keedan riisi, kartulit vms ja praen pihve juurde, segan kokku kiire kastme, pean seda enda tehtud toiduks. Samas tean inimesi, kes on nii tublid, et teevad alati ise lihapallid valmis, paneerivad neid, valmistavad marinaade, küpsetavad. Ma küll ei mõista, kust tuleb noortel inimestel selline viitsimine tunde toiduga mässata, aga pean sellest muidugi väga lugu. Seega, kui usinad kokad teie olete? Kas praetud pihv on teie jaoks oma tehtud toit või võrdub see teie jaoks samaga, mis osta Rimist singivormi?
Postitusi: 1241

Postitatud: 22-11-2012 13:08


Oi ei, ma olen selline, et kui juba toidutegemise tuju tuleb, siis alati teen kõik nullist. See nõuab küll mässamist ja aega, aga tulemus on seda väärt.
Postitusi: 3156

Postitatud: 22-11-2012 13:14


Ma ei osta kunagi supermarketi valmistoitu, pihve, viinereid, kalapulki, külmutatud pitsasid, purgisuppe vms.
Ise lihapallide või kotlettide tegemine ei ole üldse keeruline ja võtab tegelikult väga vähe aega. Ka supi keetmine pole raketiteadus, ei pea poti all tikuga seisma ju. Ahjuroad ja vormid on need kõige lihtsamad asjad - hakid asjad käbe ära, topid ahjuvormi ja ahju.
Marinaadid samamoodi - poe omades on ju mingi 20 tonni suhkrut sees, miks ma peaks sellist asja endale sisse sööma?
Ma hoolin oma tervisest ja ehkki käin tööl ja koolis, leian alati aega söögitegemiseks ja eelistan enamikke asju ise teha.
Külmutatud juurviljad ei ole ka minu jaoks, jaksan woki jaoks need paar porgandit ja paprikat värskelt ka hakkida.
Postitusi: 12747

Postitatud: 22-11-2012 13:15


Tsiteeritud:

Ma küll ei mõista, kust tuleb noortel inimestel selline viitsimine tunde toiduga mässata, aga pean sellest muidugi väga lugu.
Sest ma jumaldan ja naudin kokkamist. Naudin seda mõnusat toidu nautimise ilmet oma kaaslase silmis, kui talle mu toit maitseb. Naudin seda, kui mu toidud rõõmustavad kedagi (külalisi).
Jah, ka mina vahel äpradun uusi retsepte proovides, kuid tänu äpardustele saan ma teinekord midagi teistmoodi teha ja tulemus on super :)
Ma fännan tundide viisi köögis mässamist. Toitude otsast lõpuni tegemist. See on nagu hobi, mis teeb meele rõõmsaks.
Masenduses olles ma kööki ei lähe, sest siis on kindel, et kõik läheb pekki. Sel ajal lasen kaaslasesl midagi valmistada. Ei osta poest valmistoitu. Kotletid, śnitslid, supid, wokid jne - kõik teen ise.
Lisaks tavatoitudele teen ma ka ise leiba ja pasteeti. Varsti võtan jogurti katsetuse ette. Ise ma eriti jogurtit ei armasta, kuid teine pool see-eest küll.
Postitusi: 4300

Postitatud: 22-11-2012 13:18


ma arvan, et rimi ja selveri kartulivormil vahet tegemiseks ei pea mingi eriline spetsialist olema:D
Postitusi: 2881

Postitatud: 22-11-2012 13:25


Ise tehtud toiduks pean seda, kui nt ise keedad riisi, ahjus valmistad kanafilee, teed kuumutatud köögivilju ja paned need siis kõik ühele taldrikule üheks toidukorraks. Mis siis, et ma ise riisi ei kasvatanud, kana ei tapnud jne.

Kuna ma ei söö pea üldse jahutooteid, siis ei valmista ma mingeid kotlette, pirukaid jms. Puhas kala, kana jms ostan poest, pole aega kalal käia ja kanalat ei tahaks ka pidada. Samuti pole mul aega ja pinda kasvatada porgandeid, kartuleid jms, kiire elu.

Tahaks rohkem ise süüa teha, aga nädala sees on vähe aega.
Postitusi: 1508

Postitatud: 22-11-2012 13:47


Ma olen kokk, naudin toiduga mässamist ja uute asjade katsetamist..
Postitusi: 188

Postitatud: 22-11-2012 13:54


Tsiteeritud:

Tsiteeritud:

Ma küll ei mõista, kust tuleb noortel inimestel selline viitsimine tunde toiduga mässata, aga pean sellest muidugi väga lugu.
Sest ma jumaldan ja naudin kokkamist. Naudin seda mõnusat toidu nautimise ilmet oma kaaslase silmis, kui talle mu toit maitseb. Naudin seda, kui mu toidud rõõmustavad kedagi (külalisi).
Jah, ka mina vahel äpradun uusi retsepte proovides, kuid tänu äpardustele saan ma teinekord midagi teistmoodi teha ja tulemus on super :)
Ma fännan tundide viisi köögis mässamist. Toitude otsast lõpuni tegemist. See on nagu hobi, mis teeb meele rõõmsaks.
Masenduses olles ma kööki ei lähe, sest siis on kindel, et kõik läheb pekki. Sel ajal lasen kaaslasesl midagi valmistada. Ei osta poest valmistoitu. Kotletid, śnitslid, supid, wokid jne - kõik teen ise.
Lisaks tavatoitudele teen ma ka ise leiba ja pasteeti. Varsti võtan jogurti katsetuse ette. Ise ma eriti jogurtit ei armasta, kuid teine pool see-eest küll.

Aga, kui sa tuled näiteks töölt, trennist ja oled õhtul väsinud, samas kõht on tühi ja teine pool süüa ei tee. Kas sul jätkub siis ka kannatust tund aega toitu valmistada või, mida sa sellisel puhul teed? Kui tihti sa üldse süüa valmistad või see ongi iga õhtu/söögikorra harjumus vaeva ka näha. Eks ma tahaks ka tubli olla, aga lihtsalt ei ole seda kannatust. Mina tahaks pigem ruttu toidu kätte saada, et asi ühelpool oleks. Ju pole kõigile antud seda kokandusindu.
Postitusi: 12747

Postitatud: 22-11-2012 14:00


Tsiteeritud:

Aga, kui sa tuled näiteks töölt, trennist ja oled õhtul väsinud, samas kõht on tühi ja teine pool süüa ei tee. Kas sul jätkub siis ka kannatust tund aega toitu valmistada või, mida sa sellisel puhul teed? Kui tihti sa üldse süüa valmistad või see ongi iga õhtu/söögikorra harjumus vaeva ka näha. Eks ma tahaks ka tubli olla, aga lihtsalt ei ole seda kannatust. Mina tahaks pigem ruttu toidu kätte saada, et asi ühelpool oleks. Ju pole kõigile antud seda kokandusindu.
Olen proovinud teha söögid nii, et kui järgmine päev peaks pikk päev olema ja õhtul koju jõuan, siis on eelmisest päevast ka veel toitu alles, mida soojendan. Lühematel päevadel jah valmistan iga õhtu uue söögi.
Postitusi: 449

Postitatud: 22-11-2012 14:00


Mina ei salli poetoite,neil on üleliia soola,pärast sellise toidu söömist saan ma tavaliselt kõhuvalu,sisaldavad nad ka e-aineid mõnusat,ei ütle,et ma muidu eriline ökofriik oleksin,aga need poolfabrikaadid on minu jaoks täielik saast.
Lisaks meeldib mulle hästi süüa,kõik peab ilus ja maitsev olema,kenasti serveeritud,seega peab ise otsast lõpuni tegema.Kõik need poe pihvid ja kotletid meenutavad mulle koolisöökla toitu,käin ringiga mööda.
Postitusi: 622

Postitatud: 22-11-2012 14:06


Teen ise ja ostan valmistoite vöi, siis söön seda mida kapist leidub. Kui ise teen, siis midagi lihtsat nt kypsetatud juurviljad kas liha, kana vöi kalaga. Salateid meeldib ka teha: kana, löhe jne. Söön praktiliselt köike, toiduga ei pirtsuta;)
X