Postitusi: 9480

Supi retsepte?

Postitatud: 20-02-2013 15:27

Jagame siis siia kokku kõik imemaitsvad supid, mida ise valmistate.

Minu lemmik siis, mis keele alla viib on: Boršisupp.

Pruunistan sealiha koos sibula ja küüslauguga(maitsestan soolaga). Lisan hulka riivitud keskmise suurusega toore peedi. Siis lisan 2tl söögiäädikat. Segan ja valan peale kuuma vee. Riivin kapsast(värske kapsas) ja lisan hulka ka selle. Siis viilutan progandid ja lisan ka need hulka. Õrnal tulel keedan kuni 1,5h ja lisan ka kartuli kuubikud. Kui kartul pehme, ongi supp valmis. Hapukoorega parim:p
Postitusi: 2593

Postitatud: 20-02-2013 15:35


Kui ma aus olen, siis ma pole eriline supifänn. Aga kui valida, siis kõige enam maitseb vist seljanka ja frikadellisupp. Mõlema puhul on olemas ka kiirvariant, mida aeg-ajalt kasutan, ehk siis seljanka on Salvesti oma väga hea (kodune seljanka), kui pole aega ise otsast peale teha ja frikadellisupi kiirvariandiks olen ostnud minifrikadelle ja "Kerge supp" külmutatud köögiviljad, natuke puljongit juurde ja voilaa.
Postitusi: 9380

Postitatud: 20-02-2013 15:48


Mina teen tihedalt kanasuppi ja seljankat.

Kanasupiks keedan kanakoibadest, juurikatest, maitserohelisest, vürtsidest puljongi. Kurnan selle ära, tükeldan kartuleid, porgandeid jm meelepärast juurvilja, panen keema, nokin koivad lihast puhtaks ja tükeldan liha, kui isu, siis lisan veitsa makarone või riisi, kõige lõpus panen maitserohelist ja valmis ta ongi.

Ja seljankasse panen nii palju erinevat liha, kui kätte hakkab, tomatipastat, sidrunimahla, hästi palju sibulat, vürtse. Kui viitsin, siis keedan puljongi kontidest ise, sest neid kuubikuid ma üldse ei armasta.
Postitusi: 401

Postitatud: 20-02-2013 16:01


Borši teen ise hoidisena sügisel, siis terve aasta hea võtta ja kiirelt teha.
Sel aastal proovisin ka seljankat hoidisena teha, aga ei tulnud veel seda õiget maitset.
Ja miskipärast mulle meeldib see pakisupp/kukesupp, kuidas keegi nimetab.
Sinna ainult lisan vahel veidi kartulit, makaroni, porgandit ja maistetaimi.
Kui haige olin siis lihtsalt keetsin seda koos makaronidega ja muud ei miskit, hea kerge ja annab sooja ka.
Ja siis muidugi frikadellisupp- kartulid tükeldada ja keema, samal ajal tükeldan porgandi ja sibula, need praen kergelt läbi ja maitsestan. Lisan kartulitele. Veidi puljongit ja kui valmis hakkab saama siis frikadellid ja maitserohelist.

Need on need minda enim teen.
Kuid aeg-ajalt teen just olemasolevatest asjadest.
Ja nüüd plaanis ka šampinjonisupp ära katsetada :)
Postitusi: 699

Postitatud: 20-02-2013 16:08


http://toidutare.ee/supid/F07E/#Gulja%C5%A1%C5%A1-supp


Üks parimaid suppe mida tean,soovitan teha natuke vürtsikas
Postitusi: 249

Postitatud: 20-02-2013 16:09


Mulle meeldib Tom Kha(taipärane supp).Valmistamiseks pole just väga palju vaja.Mõned kanafileed(kuubikuteks ja praen pannil soola,pipra ja kanamaitseainega).Peale praadimist valan supiptti,kus on pool liitrit keevat vett.Siis lisan Shampinjonid(võib ka pannil läbi praadida) ja karbi kirsstomateid(lõika tomatid pooleks).Kõik staff supipotti ja keema.Mõne minuti pärast lisan Santa Maria Tom Kha supisegu ja purgi kookos piima.Lasen veel korraks keema ja ongi valmis.Lisan maitserohelist.Nämma...:D
Postitusi: 14226

Postitatud: 21-08-2015 13:07


Täna näiteks just teen lillkapsa-brokoli püreesuppi. Hea lihtne, kui väga mässata ei viitsi.

Sisse lillkapsas, brokoli, nats porgandit. Aga valin vastavalt sellele, mida parasjagu kapis on. Kreemisuse mõttes lusikatäis merevaigu juustu. Jahimehe segumaitseaine, sool. Peale hakitud värsket tilli ja peterselli.
Postitusi: 14226

Postitatud: 21-08-2015 13:08


Tsiteeritud:

Mulle meeldib Tom Kha(taipärane supp).Valmistamiseks pole just väga palju vaja.Mõned kanafileed(kuubikuteks ja praen pannil soola,pipra ja kanamaitseainega).Peale praadimist valan supiptti,kus on pool liitrit keevat vett.Siis lisan Shampinjonid(võib ka pannil läbi praadida) ja karbi kirsstomateid(lõika tomatid pooleks).Kõik staff supipotti ja keema.Mõne minuti pärast lisan Santa Maria Tom Kha supisegu ja purgi kookos piima.Lasen veel korraks keema ja ongi valmis.Lisan maitserohelist.Nämma...:D
See on ka minu üks lemmikuid!:)

Kes vürtsikaid toite ei talu, võib pool supisegu panna.
Postitusi: 79

Postitatud: 21-08-2015 13:29

Läätsesupp on parim!


Terve minu pere armastab seda- nii mees, kui ka vahel toiduga pirtsutav laps. :)

Retsept siis järgmine:

Riivi üks keskmise suurusega porgand. Tükelda 1 sibul ja veidi küüslauku (kui oled küüslaugu sõber, selle koostisosa võib ka panemata jätta). Hauta riivitud porgand, sibul ja küüslauk õlis nõrgal tulel klaasjaks. Lisa vesi, kuumuta keemiseni.
Seejärel lisa pestud läätsed (need tasuks kõige alguses vette ligunema panna), purustatud tomat (sobib ka poes müüdav purustatud tomati konserv) ja aedviljapuljongikuubik. Hauta valmimiseni.

Mina eelistan läätsedest tavaliselt punaseid läätsesid (valmivad kiiremini kui teised ja on kuidagi hõrgumad).

Igatahes supp on tervislik ja imemaitsev! :)
Postitusi: 9480

Postitatud: 27-08-2015 10:38


Püree suppidest teen brookoli-suvikõrvitsa-merevaigu suppi. Imemaitsev. Taldtikul lisan peale veel toorest suitsu soolalõhe tükke.
Postitusi: 147

Postitatud: 27-08-2015 10:50


Minu lemmik on see http://www.atkins.com/recipes/blue-cheese-and-bacon-soup/253

Ainult et peekonit kulub oluliselt rohkem.
X