Postitusi: 1448

Mure sügavkülmutatud lihaga.

Postitatud: 24-10-2013 18:55

Üürisin sõbra korteri ja Tema läks teise linna õppima. Lahke ema ütles: "Seal sügavkülmas on liha päris palju, võid selle ära süüa".
Nii. Ma tean fakte, et sool kiirendab sulamist ja maksimum aeg liha hoidmiseks sügavkülmas on 8 kuud. Aga, ma ei tea, kuidas seda üleüldiselt töödelda ja kuidas ma vahet teen, mis liha kus osast pärit on. Olgu-loomalihal ja sealihal teen vahet ikka, aga muidu on väga võimatu olukord. Ja veel nii suured kamakad pakitud. Ma ei saa ju ainult pool liha ära sulatada või tükikest endale sealt lõigata.
Mis oleks kõige mõistlikum? Võtta suvalt mingi kamakas ja kui on üles sulanud, siis alles hakkan mõtlema, mida valmistada sellest.
Postitusi: 14224

Postitatud: 24-10-2013 19:49


oleneb, mis sulle maitseb. Hetkel ise ka sulatasin liha üles, lõikasin paar viilu ning praadisin ära.
Postitusi: 23565

Postitatud: 24-10-2013 19:51


oleneb kui suurte tükkidega tegu
küpseta ahjus ära
tee hakklihaks ja kotlettideks
prae lihtsalt panni
jne
võimalusi ju sadu
Postitusi: 1910

Postitatud: 24-10-2013 20:10


eriti kui on puuahi, siis on mõnus visata käntsakas liha ahju ja saad korraliku lõuna, mis üle jääb, on hea võileiva peale panna või ka külmalt järgmistel päevadel süüa lõunana. Ahjus tehes pole väga vahet (vähemalt sealiha puhul) mis tükiga tegu... nii fileesem kui natuke läbikasvanum tükk tuleb hea.
Ja näiteks lepi sõpradega kokku kokkamis-õhtud: nt 4 inimest ja kord nädalas siis järjest keegi teeb süüa.
Postitusi: 24434

Postitatud: 24-10-2013 20:53


Võtadki ühe tüki sulama ja siis teed midagi sellest kas korraga või paned pool tagasi tavalisse külmikusse ja teed järgmisel päeval midagi muud.
Postitusi: 660

Postitatud: 24-10-2013 23:19


Mul on samuti sügavas 2,5 kilosed kaelakarbonaadi tükid.. Näiteks, täna võtan liha sulama, et homseks oleks olemas. Teen nt kartulid ja pool lihakogusest ahjus valmis. Ülejäänud liha panen külmkappi ja panen järgmine päev nt supi sisse.
X