Reklaam sulgub sekundi pärast

KÖÖK: Röstitud spargel Hollandi kastme ja pošeeritud munaga

Kuigi õues on ikka veel külm ja õiget kevadet annab veel tükk aega oodata, ihaleb hing millegi värske ja rohelise järele. Heleroheline spargel ja Hollandi kaste sobivad tärkavasse kevadesse nagu valatult.

Kuigi õues on ikka veel külm ja õiget kevadet annab veel tükk aega oodata, ihaleb hing millegi värske ja rohelise järele. Heleroheline spargel ja Hollandi kaste sobivad tärkavasse kevadesse nagu valatult.

Seekord said spargel ja Hollandi kaste kaaslaseks pošeeritud muna, aga samahästi sobiks ka külmsuitsulõhe või mõni toorsink.

Spargel pesta ja lõigata ära puitunud ots. Sparglit röstida kuumal pannil killukese võiga üks-kaks minutit, maitsestada soolaga.

Hollandi kaste on siidine ja kreemjas kaste, mille põhikomponentideks on muna ja või ja mille maitsestamiseks kasutatakse sidrunimahla, soola ja (valget)pipart.  

2 munakollast 

20 ml kuiva valget veini 

2 sl kohvikoort 

soola

pipart 

100 g võid (lõigata väiksemateks tükkideks ja panna sügavkülma) 

poole sidruni mahl 

* Kuumakindlas kausis vispeldada munakollased, koor, vein ühtlaseks ning maitsestada soola ja pipraga. 

* Kauss tõsta väiksema kuuma veepoti peale (kauss peab olema veepinnast kõrgemal). Vesi peaks kergelt võbisema, mitte keema. 

* Segada vispliga kuni kaste on paksenenud. Kui kaste hakkab liiga kiiresti paksenema, tõsta kauss korraks poti pealt ära, segada kiiresti läbi, vajadusel keerata pliidil kuumust väiksemaks. Kui muna läheb tükki ja moodustub nii-öelda munapuder, siis on kaste kahjuks untsus :( 

* Kui kaste on piisavalt paks (majoneesi taoline) siis tõsta pott tulelt ja hakata juurde lisama võitükke, üks tükike korraga, pidevalt vispliga segades.

* Lõpuks maistestada sidrunimahlaga.

* Serveeritakse soojalt.

 

Pošeeritud muna tegemiseks:

1. peab olema võimalikult värske muna, soovitatavalt vabalt peetavatelt kanadelt

2. vesi ei tohi kõvasti keeda, vaid õrnalt muliseda

3. muna lüüa esialgu tassi sisse lahti

4. vesi vispliga kiiresti keerlema ajada ja muna sinna keskele libistada

5. keeta 1 muna korraga.

 

Head katsetamist!

 

Allikas: Neve blogi

[gallery ids="1981082"]