TUNTUD TOIDUBLOGIJA ANETT VELSBERG-TIEDEMANN paljastas oma blogi edukuse saladuse

TUNTUD TOIDUBLOGIJA ANETT VELSBERG-TIEDEMANN paljastas oma blogi edukuse saladuse

Anett Velsberg-Tiedemann on üle maailma hinnatud toidustilist ja -blogija, kelle pildid on jõudnud nii Jamie Oliveri, Glamouri kui ka populaarse rõivabrändi Urban Outfitters ajakirja veergudele. Tegusa naise Instagrami kontot jälgib igapäevaselt üle 250 000 inimese ning ta postitab oma jälgijate rõõmuks uusi isuäratavaid pilte pea iga päev. Anett tunnistab, et ta on väga õnnelik, et on leidnud endale kutsumuse, mis talle meeldib, millega saab end loominguliselt väljendada ning mis võimaldab vajadusel riigist riiki kolida ja samamoodi edasi töötada – näiteks praegu pesitseb ta koos abikaasaga Seišellidel. 

Anett on kirge toidu valmistamise vastu tundnud juba väikesest peale. “See sai alguse mu emast. Kui ma üles kasvasin, tegi ta igal õhtul maitsvaid õhtusööke ning alatihti katsetas uusi roogi ja maitsekooslusi. Fotograafia leidsin alles hiljem, kui Amsterdami kolisin ja seal ilusatest majadest, lilledest ja kanalitest nii lummatud olin, et seda kõike läbi oma telefonikaamera jäädvustama hakkasin. Sealt edasi arenes see juba toitude ja retseptide pildistamiseks. Väiksena ei osanud ma sellisest ametist nagu toidustilist/fotograaf või toidublogija unistadagi,” räägib Anett.

Anett pidas oma esimest toidublogi koos sõbrannaga ja leht oli tehtud pigem selleks, et ülikooli kõrvalt ka millegi muuga tegeleda oleks. Paraku see blogi sõbrannadel kaua üleval ei olnud ning üsna pea tegi Anett omanimelise lehe, et kõik oma retseptid kuskile kirja panna. Edasine on aga juba ajalugu – täna jälgitakse naise tervislikke, kuid väga maitsvaid retsepte ning originaalseid fotosid üle kogu maailma. “Eks ta üllatusena tuli ikka – praegu on nii palju blogisid ja lehti, nii et suht keeruline on välja paista. Ma arvan, et minu puhul on plussiks lihtsad ja arusaadavad retseptid. Ning inimesed ju ikka söövad silmadega, nii et ilusad pildid on mul alati väga olulisel kohal olnud.”

Inspiratsiooni ammutab Anett puu- ja juurviljadest, mida hooajal parasjagu saada on. Näiteks kui ta leiab turult karbi magusaid mureleid või maasikaid, siis tulevad kohe ideed, et mis nendega luua võiks, et neid ka niimoodi pildile jäädvustada. “Mulle väga meeldib ka sirvida vanu kokaraamatuid ning ajakirju, kus pildid võivad olla ajast ja arust, aga retseptid on väga huvitavad.”

Viimased aastad on Aneti jaoks olnud väga tegusad ja kiired – ta on koos abikaasaga kolm korda elukohariiki vahetanud ning teinud kõike muud, mis sellega seondub. Naine loodab, et mõne aasta pärast on nad juba paiksemad ja elu on mingis mõttes rahulikum kui praegu. “Praegu Seišellidel elades on vaba aeg natuke teisiti sisustatud kui Eestis olles. Käin siin ookeanis ujumas, rannas või vihmametsas jalutamas, teen joogat, loen raamatut ning külastan mõnda uut põnevat restorani.”

Anett tunnistab, et kui toitumine kõrvale jätta, siis just jooga on see, mis aitab tal heas vormis püsida. “Ma arvan, et kui ma poleks taimetoitlane, siis oleks kindlasti palju keerulisem kaalu hoida. Kuna mu toidus on palju puu- ja juurvilju ning täisteratooteid ja vähesel määral rasvaseid tooteid (jättes täielikult välja lehmapiima ning lihatooted), siis tegelikult ma söön enam-vähem mida iganes (kaasa arvatud kõik, mida ma pildistan ja kokkan) ja kaal püsib sama. 

Kui aga toitumine kõrvale jätta, siis olen leidnud, et kerge jooga, umbes 10-15 minutit päeva alguses on hea viis vere käimasaamiseks ning ka hea füüsilise turgutuse andmiseks,” avaldas naine saladuse, kuidas ümbritsetuna niivõrd isuäratavast toidust on tal sellest hoolimata õnnestunud heas vormis püsida. 

Aneti kolm soovitust neile, kes soovivad samuti oma toidublogiga silma paista: 

1. Kuna inimesed söövad silmadega, siis pildid on väga olulised.

2. Oleks hea, kui su blogi teistest millegi poolest natukene erineb.

3. Tee seda, mis on su hingele lähedane, naudi ja jää endale kindlaks ning siis tuleb ka tuntus.