Reklaam sulgub sekundi pärast

RETSEPT: VÜRTSIKAS kõrvitsakeeks rosinate ja pähklitega

Cosmopolitan paberväljaanne

pilt: Shutterstock

Sügis ja kuldkollased kõrvitsad käivad alati käsikäes ja võimalusi, kuidas kõrvitsat köögis ära kasutada, on tõeliselt palju.

See vürtsikas keeks loob pisut ehk isegi jõulumeeleolu ja maitseb kahtlemata imeliselt. Vaja läheb: 3 muna 1.75 dl suhkrut 5 dl riivitud kollase viljalihaga kõrvitsat peotäis rosinaid peotäis hakitud india pähkleid 1 dl sulatatud võid 3 dl nisujahu 1 1/2 tl küpsetuspulbrit 2 tl vaniljesuhkrut 1 tl kardemoni 1 tl kaneeli 1 tl ingverit Tee nii: Vahusta munad ja suhkur kohevaks vahuks. Nüüd lisa vahule riivitud kõrvits, rosinad, pähklid ja sulatatud või. Sega teises kausis omavahel nisujahu, küpsetuspulber, vaniljesuhkur, kaneel, kardemon ja ingver läbi ning nüüd lisa see segu muna-kõrvitsa segule. Vala tainas eelnevalt võiga määritud keeksivormi ja küpseta 200 kraadises ahjus umbes 40 minutit. Kontrolli küpsust puutikuga. Lase keeksil veel mõned minutid vormis jahtuda ning seejärel kummuta keeks välja ja lase täielikult jahtuda.