Rohelised räimepallid redisega

  Eesti rahvuskala räim on niisugune tooraine, mida keegi vaevalt grammi kaupa ostab. Ikka mitu kilo korraga ja mis saab veel paremat olla, kui otse pannilt tulnud kuumad praetud räimed hea kartuli ja külma kastmega. Praadimine on ka niisugune tegevus perenaisele, et teeks korraga ja kohe rohkem. Et siis ülejäägid vanaema retsepti järgi näiteks marineerida. Aga võib ka soolaseid suupisteid teha. Räimepallide kokku segamine ja rohkes maitserohelises veeretamine ei ole suurem vaev, kui mõne segasalati hakkimine. Praetud räime asemel võib ka kasutada suitsuräime või mõnda muud suitsukala, kus eeltöö kala valmimiseks juba tehtud.
 

Tagasi artikli juurde

26 kommentaari

Lisa kommentaar

Palun järgige portaali kasutustingimusi. Sobimatud kommentaarid kustutatakse ning autoril keelatakse edasised kommentaarid!