Reklaam sulgub sekundi pärast

5 mõnusat maiuspala, mida purki pista ja kuuse alla poetada

Mis oleks veel parem kui isetehtud kingitus? Eriti veel siis, kui selleks on mõni hõrk maiuspala või midagi hoopis teistsugust, mida poest kohe kindlasti ei leia. Selleks pane oma fantaasia tööle, varu mõni purk, mida saad kaunistada ning midagi maitsvat sinna sisse, millele oled lisanud mingi omapärase nüansi. Siin on sulle ka mõned ideed!

Mis oleks veel parem kui isetehtud kingitus? Eriti veel siis, kui selleks on mõni hõrk maiuspala või midagi hoopis teistsugust, mida poest kohe kindlasti ei leia. Selleks pane oma fantaasia tööle, varu mõni purk, mida saad kaunistada ning midagi maitsvat sinna sisse, millele oled lisanud mingi omapärase nüansi. Siin on sulle ka mõned ideed!

1. Pühadepähklid. Vürtsikad, piprased, magusad, glasuuritud ... Variante on palju, kasuta vaid oma fantaasiat ja lemmikmaitseaineid. Laisemad leiavad neid muidugi ka poest, kuid see ei olnud ju meie eesmärk, eks! 

2. Kuuma šokolaadi segu. Mis looks paremini pühademeeleolu kui mõnusalt aurav kuum jook, eriti veel kuum šokolaad, millele oled omalt poolt lisanud midagi maitsemeeli erutavat, näiteks piparmünti, kaneeli või apelsinikoort. 

3. Mesi pähklite ja kuivatatud puuviljadega. Lisa naturaalsele meele oma soovi järgi erinevaid pähkleid ning kuivatatud puuvilju, pista purki ja kaunista ning ideaalne kingitus kuuse alla ongi valmis.

4. Piparkoogid. Valmista ise tainas, mille oled põnevalt maitsestanud, küpseta, glasuuri või lisa omalt poolt veel midagi huvitavat. Glasuuriga on sul võimalik ka oma armsamaid erinevate sõnade või lausetega rõõmustada, näiteks võid sinna peale kirjutada "Häid pühi" või "Armastan". Piparkooke võid valmistada ka kuuseeheteks, teisi samasuguseid ei ole kindlasti mitte kellelgi! 

5. Suvine amps. Mis oleks maitsvam kui keset talve ampsata suviseid hõrgutisi? Sellele peaksid küll juba suvel mõtlema ning suvised saadused just siis oma kallimate jaoks purki panema. Serveerida jõululaual isevalmistatud moosi, kompotti või suhkrustatud jõhvikaid kõlab paremini kui mis tahes muu kingitus! 

 

Tekst: Annaliisa Köss