Euroopas suureneb mitmete toidust tingitud haiguste levik

WHO ülevaade toidust tingitud nakkustest ja mürgistustest pakub põhjaliku pildi nende haiguste levikust Euroopa maades.Selle raporti järgi on registreeritud kampülobakterioosi juhud sagenenud pidevalt alates 1985. aastast.


WHO ülevaade toidust tingitud nakkustest ja mürgistustest pakub põhjaliku pildi nende haiguste levikust Euroopa maades.


Selle raporti järgi on registreeritud kampülobakterioosi juhud sagenenud pidevalt alates 1985. aastast. Kampülobakter põhjustab gastroenteroloogilist haigestumist ja nakkusallikaks on peamiselt lihatooted, vesi ja töötlemata piim.


Balkani regioonis sagenevad trihhinoosi juhud, peamiselt koduse sealihatöötlemise tõttu.


1990. aastate keskpaigast alates on Kesk-Aasia riikides, eriti Kõrgõztanis ja Tad