Hobikokk Anna-Liisa Virkus: oluline on, kuidas mida süüa

6 kommentaari
Hobikokk Anna-Liisa Virkus: oluline on, kuidas mida süüa

Mida söövad inimesed, kes on elukutselt kokad, ja veel huvitavam küsimus – mida nad ei söö? Võiks arvata, et kuna nad teavad söögist peaaegu kõike, siis näeb ka nende toidulaud välja nagu ühele tõelisele gurmaanile kohane. Buduaar uuris andeka noore koka Anna-Liisa Virkuse (21) käest, mida tema ei söö.

Mida söövad inimesed, kes on elukutselt kokad, ja veel huvitavam küsimus – mida nad ei söö? Võiks arvata, et kuna nad teavad söögist peaaegu kõike, siis näeb ka nende toidulaud välja nagu ühele tõelisele gurmaanile kohane. Buduaar uuris andeka noore koka Anna-Liisa Virkuse (21) käest, mida tema ei söö.

Anna-Liisa alustas söögitegemist juba kuueaastaselt ning tänaseks on ta välja andnud mitu kokaraamatut.

Kui enamik meist nõustuvad lausega “we eat to live”, siis Anna-Liisa on enda jaoks selle ümber sõnastanud “we live to eat”. Kuid kas on olemas midagi, mida Anna-Liisa ei söö? “Jäin päris pikaks ajaks mõtlema, mis asi see on, mida ma ei söö. Tundub, et ma olen tõepoolest kõigesööja. Küll aga mängib minu jaoks rolli see, kuidas midagi süüa. Näiteks ei armasta ma juua keefirit, aga pannkoogitainasse lisan seda hea meelega. Samamoodi ei söö ma meeleldi rosinaid või heeringat, kuid toidu sees võivad need mulle meeldida,” tõdeb Anna-Liisa, et kõik oleneb sellest, kuidas toit tehtud on.

“Üsna hiljuti oleks minu kindlaks vastuseks olnud oliivid, kuid nüüdseks on need mulle täitsa meeldima hakanud,” tunnistab Anna-Liisa, et ajapikku muutuvad ka tema maitse-eelistused.

Karin Karu