Imre Kose restoranis napib laudu ja toole

18 kommentaari
Imre Kose restoranis napib laudu ja toole

Nädala eest restoranis Vertigo tutvustatud uus külalismenüü, mille tõi Eestisse Soome tippkokk Kristian Perkola, kelle kodurestoraniks on Helsingis asuv Michelini-tärniga hinnatud Demo, on nädalaga sedavõrd populaarseks osutunud, et viimastel päevadel on kõik õhtusöögilauad välja müüdud.

Vertigo restoranis eelmisest neljapäevast naistepäevani pakutav külalismenüü, mille valmistas Soome tippkokk Kristian Perkola, kelle kodurestoraniks on Helsingis asuv Michelini-tärniga hinnatud Demo, on sedavõrd populaarseks osutunud, et viimastel päevadel on kõik õhtusöögilauad välja müüdud. Viimase nädalaga saabunud laudade ja toolide kriisi kinnitab ka restorani peakokk Imre Kose, kes ütleb, et ka eile õhtul olid restoranis kõik lauad täis. Viimastel päevad on peakokk ootamatust klientide rohkusest tingituna ka ise saalis kliente teenindama pidanud.

Uudis uskumatult heast söögielamusest levib kulutulena isegi piiri taha. “Meile helistati eile nii Helsingist kui Riiast ja küsiti, et kas jõuab veel tulla lähipäevil külalismenüüd maitsma,” räägib Vertigo peakokk Imre Kose. 

Eks selleks on ka põhjust, sest kui Vertigos maksab neljakäiguline Kristian Perkola menüü 600 krooni, siis Kristiani kodurestoranis Demos maksaks sarnane valik vähemalt 180 eurot. Pakutav erimenüü sisaldab eelroana röstitud tuunikala ja tuunikala carpacciot, tõeliselt hõrku krevetisuppi chilli ja vanilliga, küpsetatud vasikafileed ja -põske, erilist šokolaadikooki lisanditega ning trühvleid.

Kuigi Kristian Perkola erimenüüd pakutakse Vertigos vaid 8. märtsini, siis lubab Vertigo peakokk Imre Kose, et mõned külaliste lemmikud võivad jääda valikusse ka kauemaks. Lisaks annab Imre lootust, et õige pea toob Vertigo uus üritustesari Chef Club nende restorani ühe uue tunnustatud välismaise koka.

Buduaar.ee