Jõhvikamahlal on tervendav mõju

Rutgersi Ülikooli uuringust selgub, et jõhvikamahla joomine võib suurendada vähihaigete kemoteraapia tulemuslikkust. Lisaks on C-vitamiini rohke jõhvikamahl hea immuunsüsteemile,  langetab vererõhku ja aitab võidelda südame-veresoonkonna haigustega.

Rutgersi Ülikooli uuringust selgub, et jõhvikamahla joomine võib suurendada vähihaigete kemoteraapia tulemuslikkust. Lisaks on C-vitamiini rohke jõhvikamahl hea immuunsüsteemile,  langetab vererõhku ja aitab võidelda südame-veresoonkonna haigustega.

Uuringud näitavad, et laborieksperimentides tõstsid munasarja kasvaja rakud koos jõhvikamahlaga rohu vähki hävitava mõju kuue kordseks. 

Uurimuse autor rõhutas, et see avastus on veel katseline ja algne, aga see võib pakkuda uue võimaluse patsientidele, kelle munasarjavähk on hakanud tõrjuma ravi.

„See oli üllatav ja julgustav,“ ütles uuringut juhtiv autor Ajay P. Singh, kes on naturaalsete toodete keemik taime bioloogia ja patoloogia osakonnas Rutgersi Ülikoolis, mis asub New Brunswickis, New Jerseys.

„Me ei kaalu neid rohuna, kuid jõhvikad on juba väga hästi tuntud selle järgi, et nad tõstavad antioksüdante immuunsüsteemis ja ka keha tugevust, ennetavad uriinipõletikku ja aitavad võidelda südame-veresoonkonna haigustega. Nüüd me teame, et jõhvikad ei tee kindlasti liiga vähipatsientidele ja avastasime ka seda, et nad hoopis suurendavad tundlikkust kemoteraapiasse mitu korda,“ ütles ta.