Kokasaate juht Luisa Värk räägib oma telesaate äpardustest ja jagab pannkoogiretsepti

Kokasaate juht Luisa Värk räägib oma telesaate äpardustest ja jagab pannkoogiretsepti

  Armastatud lauljatar Luisa Värk (26), kelle kodus kasvab tütar Miina (4), teab, mida tähendab kiire elutempo – Lotte amet Vanemuise teatris, tütre kasvatamine ning kodu hoidmine ja nüüd ka kokasaade “Lemmikretsept”, mida Luisa juhtima asus. Et kokasaate juhtimine on Luisa jaoks täiesti uus väljakutse, siis just sellest Buduaar noore naisega ka lähemalt rääkis.  Lisaks palusime Luisal meiega oma traditsioonilist pannkoogiretsepti jagada!  

Armastatud lauljatar Luisa Värk (26), kelle kodus kasvab tütar Miina (4), teab, mida tähendab kiire elutempo – Lotte amet Vanemuise teatris, tütre kasvatamine ning kodu hoidmine ja nüüd ka kokasaade “Lemmikretsept”, mida Luisa juhtima asus. Et kokasaate juhtimine on Luisa jaoks täiesti uus väljakutse, siis just sellest Buduaar noore naisega ka lähemalt rääkis. 

Lisaks palusime Luisal meiega oma traditsioonilist pannkoogiretsepti jagada!

Luisa peab end ise pigem soolase toidu austajaks, samas ei ütle ta kunagi ka väikesest koogitükikesest ära. “Mul pole hea koogi või sorbee vastu midagi, aga eks see oleneb ikka kogustest ka, natuke ikka võib,” nendib Luisa, et suurtes kogustes ta magusat süüa ei taha.

Tunneme huvi selle vastu, milliseid huvitavaid roogasid Luisa ise kindlasti proovida tahaks, mida ta ise veel valmistada jõudnud pole. “Ma ei ole kindlasti väga paljusid roogasid veel ise katsetanud, tahaksin kindlasti õppida mereandidega paremini ümber käima ja ulukitega ei ole ka veel väga kätt proovinud,” tõdeb Luisa, et arenguruumi õnneks jagub.

Kokasaates söögi valmistamine tähendab võõras köögis toimetamist. Kas see on mingil määral raskem või ebamugavam, kui oma koduses köögis söögi tegemine? “Tegelikult ei ole väga vahet, kus süüa teha. Tähtis on teada, mida sa täpselt teed ja mida valmiv roog sisaldab. Kui saad kasutada oma tööriistu, siis juba see teeb kõik palju mugavamaks,” leiab Luisa, et ka võõras köögis saab end üpriski mugavalt tunda. 

Kui mängus on teravad noad, siis on alati oht endale viga teha ja seda teab Luisa juba omast käest, nimelt on ka kokasaate võtetel väikeseid õnnetusi ette tulnud. “Eks äpardusi, väikeseid sisselõikamisi ja muud sellist on mul juhtunud küll ja mõnikord olen unustanud mõne komponendi, mis retsepti kuulub, näiteks õigel ajal lisada, siis tuleb seda kas hiljem teha või retsept üldse ümber mängida. Siiani ei ole ükski toit väga vussi läinud,” on Luisa õnnelik, et vaatamata väikesetele äpardustele on ta suutnud igast olukorrast edukalt välja tulla. 

Nüüd aga pannkookide juurde! Luisa jagas meile oma traditsiooniliste pannkookide retsepti, mida ta ise vanamoodsaks peab, ehk siis tegu on ühe õige vanakooli pannkoogi retseptiga: 

Võtan suure kausi, sinna panen kolm muna ja iga muna kohta 1 sl suhkrut, lisan näpuotsaga soola. Lisan klaasi kuni poolteist keefiri, pool kuni klaas piima ja segan kokku lisades jahu kõige lõpus. Siis lisan pisut kas söögisoodat või küpsetuspulbrit. Ise kasutan tavaliselt viimast. 

Jahu tuleb siis segada tunde järgi – kui teha ülepannikooke, siis vähem jahu ja valmib vedelam tainas. Kui teha vanakooli pisikesi pannkooke, siis rohkem jahu. Peale soovitan panna mett või toormoosi, mis enamikel perenaistel juba sügavkülmas ootamas on.

Karin Karu