Mida peab Tallinna uhkuseks Andres Peets?

Mida peab Tallinna uhkuseks Andres Peets?

Andres Peets on edukas ärimees, kes juhtis populaarset telesaadet “Unistuste Printsess”. Buduaar küsis, kuidas võõrustab ta oma tuttavaid ja äripartnereid ning mille üle ta tallinlasena enim uhkust tunneb. Seoses tööga võõrustab Andres Peets välismaalasi päris tihti, vähemalt korra nädalas. Mugavuse ja seotuse tõttu viib ta loomulikult sööma külalise Sparkling Group’i restoranidesse, kuna ta on üks omanikest. “Seal saan olla kindel kvaliteedis ning selles, et kohad jätavad minu kaaslastele soodsa mulje. Enim võõrustan neid Museumis ja Ö-s. Kui külalistel jagub aega ja tahtmist, siis viin neid kindlasti pisikesele jalutuskäigule vanalinna ja Toompeale. Olen täheldanud, millist sügavat muljet neile meie linn jätab. Tunnistan, et olen korduvalt tagasihoidlikkusest varjanud oma uhkusest õhetavat ilmet, ” lausub Peets.  

Andres Peets on edukas ärimees, kes juhtis populaarset telesaadet “Unistuste Printsess”. Buduaar küsis, kuidas võõrustab ta oma tuttavaid ja äripartnereid ning mille üle ta tallinlasena enim uhkust tunneb.

Seoses tööga võõrustab Andres Peets välismaalasi päris tihti, vähemalt korra nädalas. Mugavuse ja seotuse tõttu viib ta loomulikult sööma külalise Sparkling Group’i restoranidesse, kuna ta on üks omanikest. “Seal saan olla kindel kvaliteedis ning selles, et kohad jätavad minu kaaslastele soodsa mulje. Enim võõrustan neid Museumis ja Ö-s. Kui külalistel jagub aega ja tahtmist, siis viin neid kindlasti pisikesele jalutuskäigule vanalinna ja Toompeale. Olen täheldanud, millist sügavat muljet neile meie linn jätab. Tunnistan, et olen korduvalt tagasihoidlikkusest varjanud oma uhkusest õhetavat ilmet, ” lausub Peets.

Tallinna hiilguseks lisaks vanalinnale peab Andres meie põhjamaiselt lihtsaid, aga uhkeid kirikuid. Kiitust väärivad ka meie inimesed, kelle head teenindustaset ja keeleoskust me ise tunnustama ei kipu. Enim üllatab võõraid esmakordsel külaskäigul Tallinna meie ajalugu ja seotus Euroopa kultuuriga. Andres lisab: “Eks paljud tulevad ikka eelarvamusega. Ka Tallinna restorane ja hotelle kiidetakse väga. Kahjuks pettumust valmistavad meie nigelad lennuühendused.” Kui küsida Andrese arvamust Eesti Nokiast, siis ta ei usu, et mingi üks Suur Lahendus meie heaolu mingile uuele tasemele viiks. Küll aga usub eestlaste võimesse ja tahtesse püsima jääda. Kõik sõltub aga ühest asjast. Kui me kunagi kõik koos, kogu rahvas, õpiks MÕTLEMA – nii nagu kogu rahvas ärkamisajal õppis lugema, vat siis…

Rääkides eesti köögist, siis Andres tunnistab, et tutvustab seda alati, kuid selgitab: “Eesti köögi mõiste on läbi aegade tugevalt teisenenud. Kaasaegset eesti kööki on mõjutanud nii vene, euroopa kui ka muu maailma gastronoomia. Ma ei nõustu mingil juhul stereotüüpse arusaamisega, et eesti köök tähendab mingeid kamaplönne, kartulikörti ja verivorste. Eesti köögist teeb “eesti köögi” kohaliku tooraine kasutamine. Tänaseks on Eestis sirgunud fantastiline kokkade plejaad ning paljud neist on rahvuselt venelased. Näiteks Ö peakokk Roman Zastzerinski on üks suuremaid eesti köögi entusiaste, miksides seda nii vene kui ka itaalia mõjutustega.”

 

 

Buduaar.ee