Modell Lilian Lõhmus paljastas oma saleda figuuri saladuse

6 kommentaari
Modell Lilian Lõhmus paljastas oma saleda figuuri saladuse

Imekaunis modell Lilian Lõhmus, kes ka Buduaari ajakirjale stilistika tööd on teinud, on alati olnud kadestamisväärselt sale ning heas vormis. Buduaar uuris Liliani käest, mis on tema saleda keha saladus – kas Lilian peab oma vormi säilitamise nimel vaeva nägema või on tegu heade geenidega? Teemaks tuli ka dieedi pidamine, Eesti parimad restoranid ja lõpetuseks jagas Lilian meile oma lemmikretsepti.

Imekaunis modell Lilian Lõhmus, kes ka Buduaari ajakirjale stilistika tööd on teinud, on alati olnud kadestamisväärselt sale ning heas vormis. Buduaar uuris Liliani käest, mis on tema saleda keha saladus – kas Lilian peab oma vormi säilitamise nimel vaeva nägema või on tegu heade geenidega? Teemaks tuli ka dieedi pidamine, Eesti parimad restoranid ja lõpetuseks jagas Lilian meile oma lemmikretsepti.

Kas Lilian peab oma söömist jälgima? Kuidas ta nii sale ja kaunis välja näeb? “Kõige rohkem pean olema tänulik siiski geenidele, mis lubavad mul absoluutselt kõike süüa ja säilitada seejuures kõhna siluett. Siiski peenike ei ole minu jaoks sama, mis vormis keha. Trenni teen suhteliselt ebaregulaarselt, mõned kuud on suur tuhin peal ja kui see üle läheb, siis pean kogu motivatsiooni mängu panema, et end liigutama sundida. Toitu valin vaid isude järgi, kuid õnneks on mu maitsemeel tänaseks päevaks piisavalt arenenud ja näiteks kiirtoitu ma ei söö. Samuti proovin oma valikutes eelistada kala ja linnuliha, seda puhtalt hea kerge enesetunde eesmärgil. Ideaalis sooviksin olla taimetoitlane, kuid mereandidest lihtsalt ei suuda loobuda,” tunnistab Lilian, et ka taimetoitlus võiks talle huvi pakkuda, kuid mereandidest ta siiski loobuda ei tahaks. 

Uurime, kas Lilian on kunagi mõnda ekstreemset dieeti või paastumist pidanud. “Umbes seitse-kaheksa aastat tagasi sõitsime sõbrannaga kahekesi koos linnast välja, et olla ahvatlustest eemal ja proovida paastumist. Meie mõlema esimene veepäev kestis poole päevani, kui otsustasime selle totruse lõpetada ja lähimasse söögikohta sõita. Kunagi otsustasin ka taimetoitlaseks hakata. Selline hea idee tuli mulle jaanipäeval, kui kõik inimesed ümberringi liha grillisid. Nagu arvata, siis mu dieet kestis taaskord sama kaua, kui veepäev. Nende katsetega sai selgeks, et ekstreemsused lihtsalt ei ole minu jaoks,” tõdeb Lilian, et paastujat ega dieedipidajat temast ei ole.

Ka söögikohti, kus Lilian süüa armastab, on päris palju. “Oi, häid söögikohti on meie väikeses Eestis üsna palju! Siin meeldivad mulle väga kõik Sparkling Groupi restoranid (Chedi, Bocca, Ö, Tchaikovsky, La Bottega). Ning viimase aja lemmikkoht on Gianni – nii restorani kui ka kohviku pool. Väga meeldib ka peagi taasavatav Tigu ning positiivse kogemuse sain Salt restost. Tartus viibides käin alati Truffes ning Pärnus avastasin sel suvel armsa Papli kohviku. Ja muidugi kohvik Nop Kadriorus – vaieldamatult parim hommikusöögikoht! Ja mulle on armsaks saanud ka kodu lähedal asuv kohvik Moon, kus mind tihti kohtab,” loetleb Lilian oma lemmikrestorane ning lisab veel: “Maailma mastaabis on niivõrd palju häid restorane, et neid ei jõua üles lugedagi siin. Reisides on minu jaoks alati suur tähtsus ka kohalike restoranide külastamisel – et maitsemeelt üllatada ja arendada,” tunnistab Lilian, et tema näol on tegu tõsise gurmaaniga.

Kuid mis on see söök, millest Lilianil kunagi isu täis ei saa? “Olles suur Vahemere köögi fänn, siis ka kodus valmistatavast toidust on suur osakaal mereandidel, erinevatel värsketel salatitel ning aeg-ajalt ka pastaroogadel. Kõige enam armastame elukaaslasega valget kala ja eriti soolas küpsetatuna. Mingisugust salaretsepti mul ei ole ja toiming on lihtne – ahjuvormi panna mõnesentimeetrine kiht meresoola, sellele asetada puhastatud meelepärane valge kala (1 kala = 1 inimene). Kala tuleks üleni matta soola alla (1 kalale läheb vähemalt 1 kg meresoola). Soolale tuleks piserdada vett ning kogu kupatus panna umbes pooleks tunniks 200kraadisesse ahju. Soolas küpsetamine hoiab kala mahlasena ja annab täpselt paraja hea maitse. Ahjust võttes tuleb kivistunud sool ettevaatlikult purustada ja kala liha kohe eemaldada. Kõrvale sobivad imehästi juurviljad – kas aurutatuna või hoopiski minu lemmiku ratatouille‘na! Bon appetit!” soovitab Lilian oma lemmikretsepti kõigile kalatoitude austajatele.

Karin Karu