Reklaam sulgub sekundi pärast

PILDIGALERII! Uku Suviste kallim Sandra Daškova küpsetab maitsvaid toite

Uku Suviste kallim Sandra Daškova (21) on alati olnud suur magusasõber, kes kusjuures armastab väga ka ise köögis ringi askeldada. Buduaar uuris Sandra käest, milliseid toite talle valmistada meeldib ja palus välja tuua ka oma lemmikkoogi retsepti.

Uku Suviste kallim Sandra Daškova (21) on alati olnud suur magusasõber, kes kusjuures armastab väga ka ise köögis ringi askeldada. Buduaar uuris Sandra käest, milliseid toite talle valmistada meeldib ja palus välja tuua ka oma lemmikkoogi retsepti.

Sandra on veendunud, et magusat armastame me kõik, mõni lihtsalt natuke vähem kui teine. “Jah, nii ma arvan tõesti. Pole inimest, kes ei oleks magusasõber. Mõni armastab magusat lihtsalt rohkem. Mina võin korraga ära süüa suure tahvli šokolaadi ja teisegi veel, kookidest rääkimata. Magusast ei suuda kunagi ära öelda. Võib öelda, et olen magusahoolik,” ütleb Sandra rõõmsalt.

Küsimuse peale, kas Sandra arvates teeb magusa söömine tuju paremaks, vastab ta: ”Kohe kindlasti teeb see tuju paremaks. Väga hea kook võib sekundiga suu naeratama panna. Kõige parem variant on kook ise teha või veelgi parem koos sõbrannaga. Juba valmistamine ise pakub lusti, eriti siis, kui katsetada midagi uut. Sõbrannadega koos olles teeme alati midagi magusat, olgu selleks siis kook või muffinid. Magusa söömine paneb mõtte tööle, et juttu veelgi rohkem jätkuks.”

Lisaks magusa söömisele meeldib Sandrale erinevaid magusaid toite ka ise valmistada. “Tegelikult maitsevad mulle nii soolased kui ka magusad toidud ja mulle meeldib neid mõlemaid ka ise teha, eriti siis, kui on kellele teha. Ma loen tavaliselt mitut erinevat retsepti enne mingi toidu valmistamist ning lõppkokkuvõttes teen midagi alati hoopis teistmoodi. Mulle meeldib katsetada ja igakord midagi uut teha ning kui söök valmis, siis tahan alati teiste arvamust kuulda, et mis võiks olla teisiti, mida võiks muuta. Isegi siis, kui midagi muuta ei anna,” ütleb Sandra naerusuiselt. 

Mis soolastesse roogadesse puutub, siis Sandrale meeldib kõige rohkem katsetada kala ja kanaga. “Soolaste toitudena meeldib mulle teha kala ja kana, ning kõrvale erinevaid värskeid salateid. Tegin just arbuusi, feta, seedermänni seemnete ja spinati salatit ning sinna juurde seesami-riivsaia paneeringus kana.”

Magustoitudes meeldib Sandrale aga kõige rohkem kasutada kohupiima ning allpool ongi väljatoodud Sandra kohupiima-toorjuustukoogi retsept: 

Põhi: 

250 g piparkoogitainast või umbes 15 Digestive küpsist

Vaarikad

Täidis :

200 g kohupiim

400 g Philadelphia toorjuust 

3 muna

1,5 dl suhkur

2 tl vanillisuhkur

1 laim

Kate: 

200 g hapukoor

2-3 spl suhkur

1 munavalge

 

Vormi põhi katta küpsetuspaberiga. Piparkoogi tainas tuleks panna ühtlaselt äärtele ning põhja. Piparkoogitaina peale panna vaarikad. Kausis mikserdada kohupiim ja toorjuust. Lisada vahustatud muna ja vanillisuhkuru, suhkru segu. Lisa riivitud laimikoor ja laimimahl. Kõik kokku mikserdada. Kallata vormi. Seejärel tuleks hapukoor, suhkur ja munavalge mikserdada ja kallata koogile 10 minutit enne valmimist.

Küpsetada kooki ahjus 180 kraadi juures umbes 40 minutit. Kontrolli pulga abil, et tainas ei oleks vedel. Kindlasti tuleks enne söömist lasta koogil jahtuda, et täidis tahkuks.

Vaata allpool ka pilte Sandra valmistatud toitudest!

Karin Karu 

 

 

[gallery ids="3025725,3025727,3025730,3025733,3025736,3025739,3025742,3025745,3025748,3025750,3025753,3025755,3025758,3025761,3025764"]