Retsept! Lauljatar Helen Adamson: õige kook peab rammus olema

Retsept! Lauljatar Helen Adamson: õige kook peab rammus olema

Võrust pärit kaunis 26aastane lauljatar Helen Adamson, kes igapäevaselt töötab koolitusjuhina, on alati olnud suurepärases füüsilises vormis. Kuigi Helen peab end ise pigem soolase toidu armastajaks, ei ütle ta kunagi ära ka sõbrannade tehtud ülimaitsvatest kookidest. Helen jagas Buduaarile ka oma lemmikkoogi retsepti, mis kindlasti on väärt järeleproovimist. Lisaks tunnistas Helen üles, milliste soolaste ja pigem ebatervislike söökide vastu tal tõesti lapsest saadik sõltuvus on olnud.

Võrust pärit kaunis 26aastane lauljatar Helen Adamson, kes igapäevaselt töötab koolitusjuhina, on alati olnud suurepärases füüsilises vormis. Kuigi Helen peab end ise pigem soolase toidu armastajaks, ei ütle ta kunagi ära ka sõbrannade tehtud ülimaitsvatest kookidest. Helen jagas Buduaarile ka oma lemmikkoogi retsepti, mis kindlasti on väärt järeleproovimist. Lisaks tunnistas Helen üles, milliste soolaste ja pigem ebatervislike söökide vastu tal tõesti lapsest saadik sõltuvus on olnud.

Helen tunnistab, et tegelikult eelistab ta magusale pigem siiski soolast toitu. “Ma ei ole kunagi suur magusasõber olnud. Mul on mõned sõbrannad, kes on magusasõltlased ning ei suuda päevagi šokolaadita olla, nad ikka imestavad, et kuidas ma suudan vahepeal mitu kuud olla ilma magusat söömata või kuidas mul lähevad kodus kingitud šokolaadid pigem halvaks, kui keegi teine neid just ära ei söö,” ütleb Helen naerusuil, et isegi siis kui šokolaaditahvlid tal nina all seisavad, ei teki tal mingit huvi neid ära süüa.

Kuid kartulikrõpsudele on Helenil tõesti raske vastu panna! “Ma olen alati soolast ja haput armastanud. Kuna lapsepõlves ei olnud mul palju võimalusi ja kui ma parajasti raha sain, ostsin alati kartulikrõpse või kartulivahvleid, kunagi oleksin end nendest lausa lõhki võinud süüa,” tunnistab Helen, kuid lisab veel: “Kui käisin ülikoolis ning paralleelselt tööl, siis pingelistel aegadel tekkis mul tõesti magusa isu, aga seda juhtub väga harva, et ma ise midagi magusat ostma läheksin. Samas suvel sooja ilmaga jäätisest ma ära ei ütle,” ütleb Helen.

Kui aga juba magusat süüa, siis Heleni sõnul tuleks seda teha nii-öelda täie raha eest. “Minu lemmik magustoit on rammus šokolaadikook. Lapsepõlve lemmik oli Napoleoni kook, aga kuna sain kord keskkooli ajal sellest toidumürgituse, ei söönud seda peaaegu viis aastat,” nendib Helen, et Napoleoni koogist saadud toidumürgituse tõttu hoidis ta sellest hiljem aastaid eemale. 

Helenil on kaks sõbrannat, kelle küpsetamisoskus ei jäta külmaks ka Helenit ennast. “Kaks minu sõbrannat on suurepärased kokad ning alati, kui ma neile külla olen sattunud, küpsetasid nad koos oma emaga ülimalt häid kooke ning nende tehtud Napoleoni kook pani mind uuesti seda kooki hindama,” tõdeb Helen, et nüüd sööb ta Napoleoni kooki taas suure naudinguga.

Mis aga Heleni lemmikretsepti puutub, siis selleks on üks ülirammus kook Nigella retseptivaramust. “Avastasin Nigella raamatust ühe meeletult hea Devil’s Food Cake’i ning see on nii-öelda minu firmaroog, olen seda aeg-ajalt ikka küpsetanud, kui keegi külla tuleb või näiteks kingituseks kellelegi.”

Vaata retsepti siit

Räägitakse, et magusa söömine teeb tuju paremaks. Ka Helen on selle väitega päri. “Ma usun, et teeb, sest magusas sisalduvad süsivesikud annavad juba iseenesest kiiresti energiat. Kuid šokolaad ja kakao sisaldavad nii antioksüdante kui ka mitmeid vitamiine ning šokolaadis sisalduv türosiin on ju meeleolutõstja. Aga ma usun, et oluline on ka psühholoogiline faktor,” tunnistab Helen, et juba idee magusast teeb sageli enesetunde paremaks.

Karin Karu