Sool on hoopis tervisele hea?

Vähese soolasisaldusega toidud võivad uuringu kohaselt olla südamele kahjulikumad kui toidud, milles soolakogus on suurem.  “See ei tähenda, et peaks kohe suuremates kogustes kartulikrõpse ja soola sööma asuma. Ei tohi unustada, et kõik inimesed on erinevad ja iga oganism ainulaadsete vajadustega,” kommenteeris uuringu läbiviija.

Vähese soolasisaldusega toidud võivad uuringu kohaselt olla südamele kahjulikumad kui toidud, milles soolakogus on suurem. 

“See ei tähenda, et peaks kohe suuremates kogustes kartulikrõpse ja soola sööma asuma. Ei tohi unustada, et kõik inimesed on erinevad ja iga oganism ainulaadsete vajadustega,” kommenteeris uuringu läbiviija.

Väljaandes Journal of General Internal Medicine avaldatud uuring kinnitab, et vähesoolaseid sööke tarbivatel inimestel on suurem risk haigestuda südame- ja veresoonkonnahaigustesse.


Teadlased jälgisid kuue aasta jooksul 8700 ameeriklase toitumistavasid ning tervist.
Uuringu lõppedes tõdeti, et 80% inimestest, kes soola vähem tarbisid, oli ülikõrge risk surra nimetatud haigustesse.


Nii kinnitavadki uurijad, et liigne soola tarbimine võib olla kahjulik vaid teatud tervisehädade käes vaevlevatele inimestele, näiteks kõrgvererõhutõbe põdejatele.

/Toimetas: Maarit Männama/