Suur galerii! Puhtad maitsed gurmeekoolis Villa Marys

7 kommentaari
Suur galerii! Puhtad maitsed gurmeekoolis Villa Marys

Kevad on kohal. Ja varem, kui oodata oskasime. Mistõttu hea vorm ja tervislik toitumine on meile kõigile väga päeavakohased teemad. Buduaari ajakirja kevadnumber sisaldab rohkesti uueks hooajaks vajalikke nõuandeid. Nii oli ka meie seekordne gurmeekool pühendatud tervislikule toiduvalmistamisele ning teemaks puhtad ja looduslikus maitsed.

Kevad on kohal. Ja varem, kui oodata oskasime. Mistõttu hea vorm ja tervislik toitumine on meile kõigile väga päeavakohased teemad. Buduaari ajakirja kevadnumber sisaldab rohkesti uueks hooajaks vajalikke nõuandeid. Nii oli ka meie seekordne gurmeekool pühendatud tervislikule toiduvalmistamisele ning teemaks puhtad ja looduslikus maitsed.

Selleks, et maitsemeeled toidu puhtust ja tervislikkust tunda saaksid, tuli mõistagi ise käised üles käärida. See sobis hästi, sest Buduaaril oligi plaan külastada luksuslikku Villa Mary gurmeerestorani. Hea meel oli tõdeda, et olime õiges kohas,. 2011. aastal “Aasta Koka” tiitliga pärjatud peakokk Vladislav Korpusov on 23 aastane ja täiendab end aeg-ajalt Norras. Oma toitudes kasutab ta ainult tervislikke ja looduslikke tooraineid, luues nendest oskuslikult mitmekülgseid gurmeenaudingud. Vladislavi juhendamisel ja tema loodud retseptide järgi viisime läbi kevadise gurmeekooli. Noore ja andeka peakoka käest saime häid ideid, kuidas rapsiõliga tervislikku ning maitsvat toitu valmistada.

Väga huvitavat ja kasulikku saimegi ühise kokkamise käigus teada eestimaise Olivia rapsiõli kohta. Eesti põllumeeste kasvatatud ja meie oma Jõgevamaa  tehases õliks töödeldud rapsist saab toidu valmistamiseks kõige kvaliteetsemat ja värskemat õli. Rapsiõli sobib toidu valmistamiseks eriti hästi, sest toob esile toidu eheda maitse. On meeldiv teada, et Olivia rapsiõli tootmisprotsessis rapsiseemnete pressimisel ei kasutata kemikaale. Samuti on rapsiõlis parim inimese organismile vajalike ja tervisele kasulike  rasvhapete (Oomega 3 ja 6) tasakaal.  Lisaks eeltoodule võib öelda, et Eestis toodetud rapsiõli tarbimine vähendab ka ökoloogilist jalajälge meie loodusele ja keskkonnale.

Vladislavi soovitusel kaasasime Buduaarile juba aastaid hästi tuntud Šveitsi orgaaniliste toiduainete firma A.Vogel. Neilt sai toidu jaoks valitud põnevate maitsetega 100% naturaalsed mahlad. Samuti kasutas peakokk toidu maitsete täiendamiseks oskuslikult vitamiinirikkaid idandite seemneid.

Meiega ühinesid kokkamisfännid, gurmeetoidust ning meeldivast seltskonnast lugupidavad sõbrad ja koostööpartnerid Marek Reinaas, Laur Sibold, Tiina Ilsen, Indrek Kaing, Juku-Kalle Raid, Ilona Tammel, Karin Kuuskemaa, Sven Ivanov ja laulja Margus Vaher, kes andis meile vahepalaks südamliku üllatuskontserdi kitarri saatel. Kohal olid ka Buduaari veebimängu võitja Kairi Keso ja moeseeriate armsad modellid Lilian Lõhmus ja Marilin Kaareste. Veel olid külaliseks Biotta mahlade ja BioSnaky idandite maaletooja firmast A. Vogel Andra Pihlas ja Grete Terasmaa. Buduaari esindusena olid gurmeekokkamas Budaari hing ja süda Marge Rahu, finantside juhtija Kai Teras ja gurmeekoolide ellukutsuja Krista Maldur. Suur tänu Evely Ventslile Prikest, kes kostitas meid tervituseks Moët & Chandon šampanjaga, Perrier ja Vittel veega ning desserdi kõrvale sobiva Hennesy VSOP konjakiga.
Villa Mary on eriliselt hea atmosfääriga koht ning sealsed külalislahked Kadi Kaunis ja perenaine Küllike Kose tekitasid meis kõigis tunde, et oleme alati rõõmuga tagasi oodatud. Soojade ilmade saabudes on avatud  suurepärane merevaatega suveterass.
Retseptid avaldame Buduaar Shopping 2014 kevadajakirjas ja märtsi- ja aprillikuu jooksul ka siin veebis rubriigis “Toit”.

Buduaar