Reklaam sulgub sekundi pärast

Triin Randloo kokkas Eesti oma Jamie Oliver’iga. Vaata retsepte ja pilte

Milliseid toite armastavad tuntud Eesti inimesed? Saate “Eesti Tippmodell” tegevprodutsent Triin Randloo lemmiksöökideks on kõikvõimalikud eksootilised mereannid. Buduaar palus Triinul välja tuua kaks tema lemmikretsepti koos piltidega ja seda Triin ka tegi, salapärase kaaslase abiga...

Milliseid toite armastavad tuntud Eesti inimesed? Saate “Eesti Tippmodell” tegevprodutsent Triin Randloo lemmiksöökideks on kõikvõimalikud eksootilised mereannid. Buduaar palus Triinul välja tuua kaks tema lemmikretsepti koos piltidega ja seda Triin ka tegi, salapärase kaaslase abiga...

“Kaks minu kõige lemmikumat retsepti sisaldavad mõlemad mereande, esimeseks valisin grillitud tiigerkrevetid ning teiseks kammkarbid. Süüa olen alati teinud tunde järgi, seega pole ka allpool olevates retseptides täpseid koguseid kirjas. Kõike tuleks ikka teha tunde järgi... . Nii söögitegemisel kui ka pildistamisel aitas mind natuke ka Eesti oma Jamie Oliver, kes on küll eestlane, kuid ei ela siin, kes see isik täpsemalt on, jääb saladuseks," muigab Triin ning teatab, et ei hakka saladuseloori veel kergitama.

Allpool ongi välja toodud Triinu kaks lemmikretsepti: Grillitud tiigerkrevetid piri-piri ja küüslauguga ning Kammkarbi carpaccio tsitruse vinegretiga.

 
Grillitud tiigerkrevetid piri-piri ja küüslauguga
 

Tooreid tiigerkrevette (kogus oleneb sööjatest ja isust, ühe sööja kohta võiks arvestada 5-6 tiigerkrevetti)
Oliiviõli
Piri-piri maitseainet
Soola
Küüslauku
Koriandrit
 
Lõika tiigerkrevetid pikkupidi pooleks. Maitsesta poolikud krevetid lõike poolelt piri-piri, oliiviõli, hakitud küüslaugu ja koriandriga. Lase maitsetel veidike imbuda (umbes 20 min) ja seejärel grilli mõlemalt poolt, kuni krevetid muutuvad ilusti roosaks. Selleks ei kulu rohkem kui mõni minut, oleneb ka kreveti suurusest.
Serveeri rohke värske salati ja sidrunilõikudega.
 
Kammkarbi carpaccio tsitruse vinegretiga
 
Tsitruse vinegret:
1  greip
1 apelsin
1 mandariin
1 laim
1 kumkvaat
 rosmariini
 suhkur
 sool
 oliiviõli
 valge vein
 kalapuljong
 
lisaks veel värskeid kammkarpe ca 8 - 10tk
 
Keeda valmis kalapuljong. Selleks läheb vaja värske kala jääke (pead, selgroogu, uimesid) , porgandit ja tilli. Lisa kalaosad, hakitud porgand potti, vala peale külm vesi, lase keema.
Keeda senikaua, kuni potis oleva vedeliku kogus on vähenenud 2/3 võrra. Lisa tilli, tillivarsi (tillivarred korja hiljem välja, need annavad lihtsalt tugevamat maitset), maitsesta soola, pipraga.
Koori hoolikalt kõik vajaminevad tsitruselised. Lõika väikesteks tükkideks ja puhasta kindlasti seemnetest.
Jäta alles kumkvaadi koor.
Sulata kastmekastrulis ettevaatlikult suhkur, lisa kõik tsitrusetükid, veidike oliiviõli ja peeneks-peeneks hakitud rosmariini. Sega komponendid omavahel kenasti kokku ja kalla peale pisut valget veini. Kui vein on juba kenasti aurustuma hakanud, lisa kalapuljong ja lase madalal kuumusel kaane all maitsetel kokku keeda ja seejärel võta kaan pealt ja lase edasi podiseda.
Las podiseb ca 1tund.
 
Samal ajal võta kammkarbid käsile. Võta karp kumerusega peopesa poole kätte, terava-peenikese noaga lõika liigendi poolt nuga karpi ajades lihas, mis karbipooli koos hoiab, läbi. Puhasta muudest elunditest. Lõika iga kammkarp põiki õhukesteks viiludeks – umbes kolmeks või neljaks (oleneb karbiliha suurusest) ja aseta taldrikule ühe kihina. Maitsesta vähese soola/pipraga, piserda peale veidi oliiviõli. Las seisavad pisut aega ja kui aeg serveerimiseks, siis kalla peale tsitruse vinegrett ja ongi mõnus eelroog valmis.

Vaata allpool ka pilte!

Karin Karu

[gallery ids="1965501,1965509"]