Reklaam sulgub sekundi pärast

7 näpunäidet uue tööga kohanemiseks

Kas mäletad oma esimest tööpäeva uues kohas? Mis vigu Sa tegid? Siin on 7 näpunäidet neile, kes soovivad uue tööga kiiremini kohaneda, kirjutab Geniusbeauty.

Kas mäletad oma esimest tööpäeva uues kohas? Mis vigu Sa tegid? Siin on 7 näpunäidet neile, kes soovivad uue tööga kiiremini kohaneda, kirjutab Geniusbeauty.

Sõbrune

Sõbra leidmine töökollektiivist või vähemalt üks lähedasem kolleeg garanteerib, et tunned ennast meeskonnas mugavalt. Kui sõbruned kollektiivist kellegagi, siis annad mõista, et kavatsed jääda pikemaks ajaks ning Sinu kallal pole mõtet intriige punuma hakata.

Töö, töö ja veelkord töö

Jah, pead tegema kõvasti tööd ja tegema seda nii palju kui võimalik. Ülemustele meeldivad töökad inimesed ja see tuleb kasuks karjääriredelil edasi ronimisel.

Ära unusta ennast tutvustada

Tutvusta ennast isiklikult kõigile ja ära eelda, et keegi on Sind juba ette tutvustanud. Selliselt käitudes peaksid nädala jooksul juba kõik Sind teadma ja ei teki olukorda, et peale poolt aastat oled ikka veel ”see uus”.

Püüa mitte teha rumalaid asju

Eriti algul, kui Sa ei ole veel meeskonda sisse sulanud, pole ettevõttte peol laual tantsimine või ülemusega flirtimine just eriti tark tegu. Hoidu soovist võtta koju kaasa ettevõtte sülearvuti või mängida töö ajal arvutimänge.

Kostita lähedasemaid kolleege

Teinekord on väga tore, kui keegi kostitab hommikul mõne saiakese või muffiniga. Ära ole häbelik, tee ettepanekuid ühiseks lõunaks. See võib paljud kolleegid Sulle lähedasemaks muuta.

Ära naljata liiga palju

Isegi kui sa oled enne olnud ”firmahing” ja oskad varrukast anekdoote vesta, siis hoia ennast alguses tagasi. Inimesed soovivad, et neid tõsiselt võetakse. Mitte igaüks ei oska enda üle naerda, eriti siis, kui nalja on teinud uustulnuk. Hoidu ka slängist ja roppsõnadest.

Ole Sina ise

See on põhiline nõuanne ja väga asjalik soovitus. Vastasel juhul pead kandma ”maski” ja ajaga muutub see aina raskemaks. Sageli saab sellest lahti ainult töökoha vahetamisega.

 

Anneli Allikas-Parv