Seksika tippkoka Nigella Lawsoni majas on sel korral lõunasöögi aeg ning Nigella jagab välja kaks muinasjutulist lõunasöögiretsepti, mida on imelihtne teha ja mis on täis maitseelamusi. Sel korral on menüüs Sake lõhe, millele järgneb õhuline magustoit nimega Zabaglione. Seksika tippkoka Nigella Lawsoni majas on sel korral lõunasöögi aeg ning Nigella jagab välja kaks muinasjutulist lõunasöögiretsepti, mida on imelihtne teha ja mis on täis maitseelamusi. Kõigepealt valmistab ta kiirelt valmiva Sake lõhe, millele järgneb õhuline magustoit nimega Zabaglione. Seejärel näitab Nigella kuidas valmistada lõunat, mis sobib ideaalselt väiksemale hulgale rahvale: krõbe sealiha karbonaad serveeritud koos spinati ja tomatisalatiga.Meie lemmikuks on sel korral Sake lõhe: Sake lõhe riisiga Küpsetusaeg: 20 minutitRaskusaste: keskmineMitmele: kahele inimesele Koostisained: Marinaad:1 tl inglise sinepit või wasabi pastat*30 ml Worcestershire kastet15 ml sojakastet15 ml küüslaugu või tšilliõli15 ml saket2 fileeritud lõhet200 g basmati riisi2 kardemoni kaunt Kaste lõhele ja riisile:60 ml saket15 ml sojakastet2,5 ml kalakastet või pruuni riisi äädikat5 ml Worcestershire kastet1 tl inglise sinepit või wasabi pastat1-2 spl värskeid hakitud koriandrilehti, ilustuseks * Koka märkus: kui sa ei leia inglise sinepit, siis asenda see wasabi pastaga. Õpetus:Kombineeri külmkoti sisse inglise sinep, Worcestershire kaste, sojakaste, küüslauguõli, sake ja lisa ka fileeritud lõhe. Jäta marinaadi umbes 20 minutiks. Riisi valmistamiseks jälgi pakendi juhendit, riisi keetmise käsiraamatut või lihtsalt pane riis potti, mulju kardemon tükkideks ning pane samuti potti. Lisa kaks korda rohkem vett, kui on riisi. Keeda riisi algul kuni keema hakkamiseni ja seejärel pane kuumus nii väikseks, kui võimalik. Aseta potile kaas peale ja keeda seni, kuni riis on vee sisse imanud ning valmis, umbes 15 minutit. Kuumuta sile küpsetusplaat või teflonkattega keedupott ja küpseta lõhet ühelt poolt 1,5 minutit ja teiselt poolt minut. Eemalda kardemoni kaunad, mähi mõlemad lõhetükid topelt fooliumisse ja jäta nad 10 minutiks puidust lauale või ajalehehunnikule "puhkama". Kuumuta saket kuni keema hakkamiseni väiksel vorstipannil, umbes sellises, kus võidki sulatad, et alkoholi maitse aurustuks. Seejärel võta pann pliidilt ja lisa ülejäänud kastme komponendid.Haruta lõhe fooliumist lahti ning jäta puidust lauale lahti lõikamist ootama. Pane osa keedetud riisist kahele taldrikule ja viiluta lõhetükid õhukesteks viiludeks. Aseta lõigatud kardemonitükid riisi peale ja raputa natukene ka kastme peale, lastes kardemonil kala kaunistada ning tilgutades siia-sinna üle riisi. Kõige peale puista koriandrilehed. Head isu! Vaata Nigella teist kokasaadet sellel pühapäeval Kanal 11-s kell 13.50.
Joel Ostrat — FOTO: Joel Ostrat/Instagram Köök ja söök RETSEPT: JOEL OSTRATI Big Mac tortilla on lihtsalt võimas
Henri Aruküla — FOTO: Algis Pauljukaitis Buduaari sõnumid Kas sina oled näinud esinemas Eesti ainukest LED-saksofonisti?
Kaarel Orumägi — FOTO: Beautiful Me Sisuturundus Kaarel Orumägi: Kuidas ma pooleteist aastaga 40kg alla võtsin, ilma rangete toidukavade ja spordiklubide külastusteta
Raivo enne - pärast — FOTO: Bodymed.ee Sisuturundus Raivo saladus: kuidas taasavastada lapsepõlves kaotatud enesekindlus?