Reklaam sulgub sekundi pärast

Nigella retseptid 28.12: Võta kaasa!

Seekord valmistab Nigella Lawson mõnusaid roogasid, mida on hea kaasa võtta väikestele reisidel. Plaanis on magus Ungari võileib, neljakordne šokolaadikook, maitsev peosink ning pasta seentega.

Meie lemmik on penne seente, peterselli, küüslaugu ja liivateega.

Valmistamisaeg: 30 min.

Raskusaste: keskmine

Mitmele:16

Vaja läheb:

Bechamel kaste

110 g võid

140 g jahu

1 klaas piima

soola, pipart, muskaatpähklit

Seenesegu

2 tl võid + veel 100 g

1 tl õli

90 g kuivatatud puravikke

800 g metsaseeni

1 tl kuivatatud või värsket liivateed

3 suurt hakitud küüslauguküünt

100 g riivitud parmesani juustu + 100 g garneeringuks

1/2 klaasi amontillado sherry

3/4 + 3/4 kl hakitud peterselli

1,4 kg suuri pennesid

 

Valmistamine:

Kuumuta ahi 200 kraadini.

Bechamel kastme valmistamiseks sulata potis või. Lisa ettevaatlikult ja vähehaaval jahu. Sega ühtlaseks pastaks. Võta pott tulelt ning nirista ettevaatlikult sisse toasoe piim, sega vispliga. Aseta pott uuesti tulele (keskmisel kuumusel) ning sega kuni kaste hakkab kergelt keema. Lase umbes 5 minutit keeda ning võta tulelt. Maitsesta soola, pipra ning muskaatpähkliga.

Pane kuivatatud puravikud (2 kl) keedetud vette likku.

Sulata 2 tl võid ning 1 tl õli suurel pannil. Kurna puravikud ning lisa sulanud võile. Lisa ka 3/4 kl hakitud peterselli, küüslauk ning liivatee. Kuumuta paar minutit. Lisa ülejäänud 100 g võid ning metsaseened. Kuumuta umbes 5 minutit. Värsked seened annavad väga palju vedelikku välja.

Lisa puraviku leovesi, sherry ning kuumuta niikaua, kuni vedelik on aurustunud.

Vala seenesegu bechamel kastmele, lisa 100 g parmesani ja teine 3/4 peterselli.

Keeda pasta pakendil oleva juhise järgi al dente. Maitsesta keeduvesi soolaga. Kurna ning vala pasta suurde ahjuvormi. Kata pasta seenekastmega. Raputa peale parmesan.

Küpseta ahjus umbes 30 minutit, kuni vorm läheb pealt kuldpruuniks.

Serveerimisel raputa peale hakitud peterselli ning liivateed.

 

Head isu! 

 

Vaata Nigella saadet pühapäeval, 28.12 Kanal 11 kell 13.50

 

 

 

[gallery ids="1883778"]