GALERII: LIHAVÕTTE PIDULAUA Gurmeekool restoranis Farm

8 kommentaari
GALERII: LIHAVÕTTE PIDULAUA Gurmeekool restoranis Farm

Buduaari Gurmeekool on hariv kooskokkamise üritustesari, kus oleme palunud appi tippkokkasid ja oma ala parimaid joogiasjatundjaid, kes jagavad meiega oma teadmisi ja maitseideid. Meid võõrustas imeilusa restorani Farm sõbralik pererahvas. 

Seekord soovisime leida uusi maitseid lihavõttepühade lauale, mida käesoleval aastal tähistatakse suure reedega 25. märtsil. Lihavõtete traditsioonilised magusroad on valmistatud kohupiimast ning soolasele mõeldes suundusime kauplustelettidel pakutava küülikuliha ja pardimaksa maitsenüansse avastama.

 

Meie soovidest lähtuvalt lõi restoran Farm brand chef Dmitri Rooz viis hõrku retsepti, milleks olid lähtuvalt Alma kohupiimamaitsetest ja uutest Valio riivjuustudest “Hõrk kohupiimaküpsetis”, “Küpsetatud pasha” ja “Laisk juustuküpsis” ning Rannamõisa küülikutest valmistasime “Panniküüliku”, mille juurde passis serveeringuks kerge köögiviljavalik ning Rannamõisa pardimaksast sündisid hõrgud “Pardimaksakompvekid mustsõstraglasuuris”.

Gurmeekoolide tavaks on saanud end ka parimate joogipooliste osas harida ning sõbrad Tridensist saatsid mekkimiseks teele maailma vanima rummi valmistaja Mount Gay valikut. Tegemist oli rummiga, mis leiutaski rummi. Juba 1703. aastal alustas Sir John Gay Alleyne rummide valmistamist Barbadose saarel. Selle ajaloolise aasta järgi on Mount Gay Rum maailma vanim rummi kaubamärk. Rummikoolituse ja kokteilide tegemisel juhendas meid tunnustatud baarmen Kristo Tomingas

Kuna paljude auhindadega pärjatud peakokk Dmitri Rooz haigestus eelmisel õhtul, siis valmistamise osas olid meile abiks restorani Farm peakokk Mihkel Kalbus ja Karl-Erik Varrak. Gurmeekoolist võtsid osa veebimängu võitjad Kristina ja Helen, televisioonist tuntud Merlyn ja Liina, Valio Eesti kaunis naisesindus Nele, Marin ja Ketlyn, Rannamõisa toodetega saabus kokkama David ning Buduaarist said heast maitseelamusest osa Kätrin, Krista, Joanna, Marget, Kai ning külalised Merike ja Peeter. 

Retseptid avaldame veebruari lõpus ilmuvas toiduajakirjas Jamie ja ajakirja Buduaar kevadnumbris ning alates märtsist ka veebis rubriigis KÖÖK. Vaata allolevast galeriist meeleolukaid pilte ja ahvatlevaid valminud roogasid.