Gurmeekooli ”Maitseretk Taimaale” GALERII!

Gurmeekooli ”Maitseretk Taimaale” GALERII!

Mida külmemaks muutuvad ilmad, seda enam ihkab hing tulisemate maitsete järele ja just selliste, mida pakub Aasia köök. Et nii meie kui ka Buduaari lugejate toidulauda taas uute maitsetega rikastada, siis otsustasime, et selle aasta jooksul saame selgeks veel ka armastatud Taimaa köögi valmistamistavad ja maitsed

Lisaks armastusele kokakunsti vastu meeldib meile ka hea ja rõõmus seltskond, kellega ühiselt see maitserännak ette võtta. Nii juhtuski, et meid oli valmis vastu võtma Toiduakadeemia pere, kelle peakokk Tarvo Kullama on kuuldavasti hinnatuim Tai köögi teadmiste ja kogemustega kokk Eestis. Selleks et õigeid maitseaineid kasutada ja hiljem neid ka poelettidelt leida, pöördusime Aasia maitseainetega kaupleva firma DTL poole, kelle esindus, Anu Tamm ja Anu Ozolit, ühines meiega, tuues omalt poolt ühes Tarvo retseptides kasutatud vajalikud maitsestajad.

Teadupärast on Tai toidud meeldivalt vürtsikad ja seepärast sai oluliseks valida valmivate roogade juurde ka õiged joogid, mis tasakaalustavad, toovad maitsenüansse enam esile ja jätavad meeltesse meeldivalt pika järelmaitse. Selleks kutsusime appi tunnustatud sommeljee Kristjan Markii, kes on korduvalt pärjatud kõiki tüüpi alkoholide parimaks tundjaks ja toiduga sobitajaks. Tema soovitustest lähtuvalt sai valik tehtud sobivate õllede näol, mille saatis meile teele lahke Eesti suurim õlletootja A. Le Coq. Õllejoomise kultuurist, etiketist ja õllede eri tüüpidest andis meile ülevaate ja ühtlasi vastas ka küsimustele Õlletootjate Liidu juht Peeter Võrk

Avaras ja moodsas Toiduakadeemias oli kokkamisruumi korraga enam kui 20-le inimesele ja seepärast kaasasime taas lisaks Buduaari naistele ka toiduajakirja Jamie toimetaja, meie veebi Gurmeekooli mängu ja Thai Choice/ Japanese Choice/ Vietnamese Choice Eesti FB jagamismängu võitjad. 

Kõik õnnestus kenasti tänu peakokk Tarvo rõõmsale ja sõbralikule juhendamisele. Oli ka väga armas üllatus, et DTL-i Anu-nimelised meiega täiesti ühel lainel vibreerivad naised, olid meile kõigile kopsaka kingikoti kaasa pakkinud ja nii mõnigi meie kokkaja suundus otse poodi, et kogu sellel üritusel oleva menüü maitsetevarustus oleks kohe samal päeval kodus köögikapis saadaval. Ilmselt viis poetiir ka õllede leti vahele. 

Retseptid avaldame toiduajakirjas Jamie, mis ilmub novembri alguses, ja Buduaari ajakirjas, mis ilmub detsembri alguses. Vaata kokkamise step-by-step pilte allolevast galeriist!

Valmistasime ja nautisime järgmisi toite ja märjukesi:

 • Riisinuudlid krevettide ja uputatud munaga – õlu A. Le Coq Premium

 • Punane karri pardilihaga – õlu A. Le Coq Tõmmu Hiid

 • Roheline karri sea sisefileega – õlu A. Le Coq Alexander Weizen

 • Praeriis köögiviljadega – õlu A. Le Coq Imperial Gold

 • Banaanid ja šokolaad taignas – õlu A. Le Coq Porter

Kokandustiimides olid järgmised mõnusad inimesed: FB mängu võitjad Ave Lillepea, Natalja Davodova ja Buduaari mängu võitja Erki Limbak koos kaaslase Tiiu Uuetaluga. Lisaks eelmainitud asjaosalistele ka Buduaari naisesindus projekti eestvedajana mina, Krista Maldur, ning Marget Haug, Kai Teras, Annaliisa Köss, Liisa Tupits, Triin Tisler, Ragne Asejev ning Kati Toots ja meie poolt välja antava eestikeelse Jamie toiduajakirja tegevtoimetaja Kätrin Karu.