Reklaam sulgub sekundi pärast

MARIEL RÄÄGIB uuest salendavast Cryo21 teraapiast

Usun, et oma keha eest tuleb igal naisterahval korrapäraselt hoolt kanda. Trenn ja teadlik toitumine on mu igapäevaelus alati tähtsal kohal olnud, kuid nagu ikka, tuleb sisse ka neid aegu, kus mõlemad jäävad tagaplaanile ning töö ja muud toimetused röövivad enamuse ajast või lihtsalt hakkab trenni tavapärane rutiin minus igavust tekitama. Seetõttu otsustasin ette võtta uue kehahoolduskuuri, mis värskendab väljanägemist, tulemuste ilmnedes annab lisamotivatsiooni ja teeb muuhulgas kehale suure pai. Ennast peab siiski ju hellitama! 

Mõeldud-tehtud! Tuli valida vaid protseduur, mida ette võtta. Selles osas olen ma alati olnud väga valiv, teen palju eeltööd, uurin infot ja tagasisidet ning kas antud protseduurid on laialdasemalt testitud ja heaks kiidetud. 

„Cryo21-teraapiast kuulsin esimest korda täiesti juhuslikult sõbrannade seltskonnas, kui teemaks tulid igapäevased iluprotseduurid,” räägib Mariel, kes peale positiivset tagasisidet sõbrannadelt kuulsa külmateraapia ka oma nahal ära proovis.

Cryo21-teraapia – mis see täpsemalt on?

Cryo21-teraapia kehahooldus aitab probleemsetes piirkondades lõhustada tselluliiti ja rasvaladestusi, kiirendab ainevahetust ning seeläbi saavutatakse kiiremini soovitud kehakuju ja -kaal.
Kuna rasvarakkude arv inimese kehas on muutumatu, siis dieedi ja treeninguga on võimalik seda vaid kahandada, aga mitte elimineerida. Cryo21-teraapiaga alandatakse rasvarakkude temperatuuri 34 kraadilt 8 kraadini, mis kutsub esile loomuliku rakusurma ehk apoptoosi ning mis on ka põhjus, miks antud protseduur nii efektiivne on. Tasakaalustatud toitumise ja piisava kehalise aktiivsuse korral on tulemused peale kuuri püsivad.

Minul anti valida kahe piirkonna vahel: reied ja tuharad või kõht ja külgede n-ö sangade piirkond. Valisin viimase, sest oma keha jälgides on vähemalt minul alati nii olnud, et ükskõik kui vähe ma kaalun või kui heas vormis olen, jäävad need väikesed n-ö pehmed padjad sellesse piirkonda pidama ja nendest lahti saada on kõige tülikam. 

Protseduur kestab 40–60 minutit ja üldiselt on see väga mõnus, külmatunne läheb kiiresti üle, sest nahk muutub õige pea tuimaks. Nahale kantakse spetsiaalselt selle hoolduse jaoks välja töötatud geele, mille eesmärgiks on kaitsta nahka külma eest ning tõhustada rasvarakkude lõhustumist. Seetõttu on protseduuri tõhususe seisukohast oluline, et terapeut pääseks otsikuga rasvkoele läbi naha võimalikult lähedale. Protseduuri käigus lõhustub rasvaraku kest ning rasvarakk hakkab tühjenema. See protsess kestab keskmiselt 14–20 päeva. Tühi rakukest kristalliseerub ning väljub organismist lümfiringe kaudu. Hea uudis on, et lõhustunud rasvarakud ei taastu ehk siis võib öelda, et tegemist on leebe alternatiiviga rasvaimule.

Tulemused peale esimest protseduuri

Tulemused on nähtavad juba peale esimest protseduuri – tavaliselt väheneb probleemse piirkonna ümbermõõt 2–3%. Peale minu esimest protseduuri vähenes mu kõhu ümbermõõt 1,5 cm.
Kuna rasvarakkude tühjenemise protsess jätkub peale igat protseduuri veel järgneva 14 päeva jooksul, siis enne kahe nädala möödumist ei tohi protseduuri korrata, et organismi liigselt mitte koormata. Kokku tehakse külmateraapiat tavaliselt 6–7 korda iga kahe nädala tagant. Peale protseduuri on väga oluline piisavalt vett juua, et surnud rasvarakud kehast välja viia. 

Kodulehel toodi välja, et peale kuuri on võimalik ümbermõõdust kaotada kuni 12 cm – mina olen hetkel läbinud kaks protseduuri ja kaotanud kokku 5 cm. Olen seniste tulemustega igati rahul ja ootan huviga kogu protsessi läbitegemist. Muidugi pean mainima, et teen hetkel ka aktiivselt trenni ning toitun tervislikult ja korrapäraselt, kuid siiski – selline tulemus juba kahe korra peale on väga rõõmustav. 

www.cryoclinic.ee

Ilmunud ajakirjas Buduaar