Galerii Hõbelusikas 2013

Galerii Hõbelusikas 2013

Hõbelusikas 2013 auhinnagalal möödunud neljapäeval Mustpeade Majas pärjati parima lounge-baari tiitliga Butterfly lounge!

Hõbelusikas 2013 auhinnagalal möödunud neljapäeval Mustpeade Majas pärjati parima lounge-baari tiitliga Butterfly lounge!

Muudes kategooriates võidutses Tallinna restoran Tchaikovsky, kes osutus võitjaks peamises „Parima restorani“ kategoorias ning „Parima gurmeerestorani“ ja „Parima hotellirestorani“ erikategooriates.

Parima kohviku tiitli viis koju Tartus asuv kohvik Werner, parima pubi kategoorias auhinna pälvis Chicago 1933. Kokku olid Hõbelusika 2013 konkursi finaali põhikategooriates pääsenud 7 restorani, 4 kohvikut, 4 pubit ja 2 lounge/baari.

Erikategooriates võitjateks tulid lisaks Roots (parim kodu, küla või pererestoran), Tchaikovsky (parim gurmeerestoran ja parim hotellirestoran), Dominic (parima veinikaardiga restoran), Chedi (parim etniline restoran), Leib Resto ja Aed (parim teenindus või teenindaja) ning Cru peakokk Dmitri Haljukov (parim kokk).

Hõbelusikas 2013 peasponsori Altia Eesti juhatuse liige Kristel Mets sõnas, et konkursi võitjate üldine tase ei jää alla paljudele rahvusvahelistele tipptegijatele: „Hõbelusikad Eesti restoranide jaoks on nagu Eesti omad Michelini tärnid, ning Altia Eesti missioon selles ettevõtmises on omalt poolt kõikvõimalikult toetada Eesti toidukultuuri arengut nii toidu, jookide kui ka teeninduse kvaliteedi osas. Meie ühine eesmärk on arendada gastronoomilist kultuuri Eestis ja Hõbelusikas on selles valdkonnas ainulaadne institutsioon,“ ütles Mets.

Konkursi peasponsori Altia Eesti eriauhindu pälvisid „Parima restorani“ võitja Tchaikovsky, „Parima veinikaardiga restoran“ Dominic ning „Parim kokk“ Dmitri Haljukov restoranist Cru.

Mittetulundusühing Gastronomy Awards Society of Estonia, mille egiidi all toimub Hõbelusika konkurss, loodi 2004. aasta juulis eesmärgiga väärtustada ja arendada toidukultuuri Eestis. Hõbelusika konkursiga soovitakse väärtustada meie suurepärast toidukultuuri ning tunnustada teenuste kvaliteeti Eesti restoranimaastikul ja anda samas ka konstruktiivset tagasisidet. Konkurss motiveerib toitlustusettevõtet pingutama selleks, et pakkuda kõrgtasemel toiduelamusi nii kodu kui ka välismaistele toidukultuuri nautlejatele.