Johanna köögis: lendlev Pavlova

Johanna köögis: lendlev Pavlova

Eelmisel nädalal sai taaskord katsetatud üht Pavlova retsepti ja ma pean tunnistama, et sellel korral tabasin otse kümnesse! Pavlova koos granaatõunaseemnete ja kreemja toorjuustutäidisega on kindlasti midagi sellist, mida vähemalt korra elus tuleb järele proovida. Mis siis muud, kui kokkama!

Eelmisel nädalal sai taaskord katsetatud üht Pavlova retsepti ja ma pean tunnistama, et sellel korral tabasin otse kümnesse! Pavlova koos granaatõunaseemnete ja kreemja toorjuustutäidisega on kindlasti midagi sellist, mida vähemalt korra elus tuleb järele proovida. Mis siis muud, kui kokkama!

 

Tulemus: maiasmokkade unelm

Kogus: 6-le

Muusikasoovitus: Terence Trent D`Arby “Who`s Loving You”

 

Vaja läheb:

4 munavalget

200 g suhkrut

näpuotsatäie soola

2 tl maisitärklist

1 tl valge veini äädikat

1-1,5 spl kakaod

Kreem:

100 g rõõska koort

200 g toorjuustu

1,5-2 spl suhkrut

Kaste ja kaunistus:

20 g  tumedat šokolaadi 

20 g võid

1  granaatõun

veidi riivitud šokolaadi

 

Kuidas teha:

Kõigepealt kuumuta ahi 160 kraadini. Nüüd vahusta munavalged näpuotsatäie soolaga tugevaks vahuks. Lisa vahustamise käigus ka suhkur (kolmes osas) ning  jätka vahustamist, kuni oled saavutanud tugeva ja särava vahu. Kõige viimasena lisa 1 tl veiniäädikat, 2 tl maisitärklist ja 1 spl kakaod.  Sega mass kiirelt ja hoolikalt läbi. NB! Kakao ei peagi täielikult segunema. Aseta munavalgevaht küpsetuspaberile kolmeks ringiks (läbimõõt umbes 16 cm) ja tee ketaste keskele lusika abil süvendid. Kui beseevaht on lõpuks ahjus, alanda koheselt kuumust 110 kraadini ning küpseta Pavlovaid 1-1,5 tundi. Kui aeg on lõpuks täis tiksunud, keera ahi kinni, jäta uks praokile ning jäta beseekesed sinna jahtuma (mina lasin neil terve öö ahjus olla, aga saab ka 3-4 tunniga hakkama).

Kreem:

Vahusta vahukoor suhkruga vahtu, lisa sinna hulka toasoe toorjuust ja mikserda segu kreemjaks.

Kaste:

Sulata potis või ja lisa sinna hulka tükeldatud šokolaad. Sega segu seni, kuni šokolaad on võiga segunenud.

Kokkupanek:

Kata jahtunud beseekettad kreemiga ja puista nende vahele granaatõunaseemneid. Pavlova pealmisele kihile riivi peale veel šokolaadi ja viimasena kalla kaunitar üle šokolaadikastmega. Serveeri kohe.

 

Johanna