Johanna köögis: õlles hautatud karamellised jõulukapsad

46 kommentaari
Johanna köögis: õlles hautatud karamellised jõulukapsad

Jõulukuu on täies hoos ja sellega seoses kuulutan ma avatuks oma jõuluretseptide eri. Tänase avapaugu teeb jõululaua asendamatu lisand ehk õllekapsas. Hoolimata sellest, et hetkel on poodides olemas suurepärane kapsavalik, soovitan sul need siiski ise teha, kuna tulemus on seda igati väärt.

Jõulukuu on täies hoos ja sellega seoses kuulutan ma avatuks oma jõuluretseptide eri. Tänase avapaugu teeb jõululaua asendamatu lisand ehk õllekapsas. Hoolimata sellest, et hetkel on poodides olemas suurepärane kapsavalik, soovitan sul need siiski ise teha, kuna tulemus on seda igati väärt.

Tulemus: kapsapott tühjeneb võluväel

Kogus: 5-le inimesele kindlasti

Kalorid: 1 portsjon annab umbes 250 kilokalorit

Muusikasoovitus: Ben Harper “Beautiful Boy”

 

Vaja läheb:

1 kg värsket hapukapsast

0,5 l tumedat õlut (näiteks Jõuluporter)

100 ml õunamahla või paar lusikat õunamoosi

100 g fariinisuhkrut

50 g võid või hanerasva

1 tl soola

1 pisem kaneelipulk

1 spl mett (soovi korral)

kaunistamiseks pohli

 

Kuidas teha:

Kõik see on lihtsamast lihtsam. Sulata potis või, lisa fariinisuhkur, mahl, õlu ja kaneelipulk ning kuumuta veidi. Viimasena pista potti hapukapsas, sega läbi ja lase sel nüüd tasasel tulel haududa umbes 1,5 tundi või kuni kapsas on mõnusasti pehme. NB! Käi siis aeg-ajalt kapsast segamas ja vajadusel timmi maitseid, näiteks mina lisasin lõpupoole veel mett juurde.

 

Johanna